RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія за добу завдала понад 90 ударів: зведення Генштабу ЗСУ

За минулу добу на фронті відбулося 65 бойових зіткнень – за добу ворог завдав 6 ракетних та 85 авіаційних ударів, а також здійснив 88 обстрілів з РСЗВ. Велику кількість атак ЗСУ відбили на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росія вночі завдала чотири удари по Харкову: фото, відео і всі подробиці про жертв

Крім того, вночі росіяни також запустили 20 БпЛА типу "Shahed-136/131". Сили та засоби протиповітряної оборони України знищили 11 ударних БпЛА.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку Силами оборони відбито 1 атаку противника в районі населеного пункту Андріївка Луганської області.

На Лиманському напрямку воїнами відбито 5 атак противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 14 атак в районах Білогорівки Луганської області; Спірного, Андріївки, південно-східніше Виїмки та Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 15 атак в районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Яснобродівка, Первомайське та Невельське Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Урожайне, південно-східніше Водяного, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив 7 безуспішних атак позицій наших військ.

Разом з цим, авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також по 1 зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ нанесли ураження по 4 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 артилерійській системі, 1 радіолокаційній станції, 1 станції РЕБ, 1 пункту управління БпЛА та 1 іншому важливому об’єкту противника.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки повітряних цілей Росія може використовувати за день.

  • Вас також може зацікавити:

В районі Лиману ворог влаштував "м’ясо-танкову" атаку і хоче захопити плацдарм

Українські захисники знищили відразу два "Сонцепьоки" росіян за допомогою fpv-дронів. Відео

Росіяни роблять все, щоб звузити сіру зону: яка ситуація на Авдіївському напрямку