RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Сили оборони стримують натиск ворога, за добу на фронті – 56 бойових зіткнень

За минулу добу, 9 квітня, на лінії фронту відбулося 56 бойових зіткнень – ворог також завдав 4 ракетних та 97 авіаційних ударів, здійснив 92 обстріли з РСЗВ. Були спроби прорвати українські позиції, та ЗСУ продовжують стримувати російське військо та відбивати всі атаки.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Атака тривала майже сім годин: "шахеди" долетіли до Львівщини, в кількох областях лунали вибухи

Вночі росіяни запустили безпілотники – всі 20 БпЛА типу "Shahed" вдалось ліквідувати Силами та засобами протиповітряної оборони.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 1 атаку противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 14 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Андріївка, Ступочки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 6 атак в районі населених пунктів Бердичі, Уманське, Невельське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка, де ворог, за підтримки авіації, 26 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції українських захисників в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, окупанти здійснили 6 безуспішних атак позицій наших військ.

Протягом доби українські військові також завдавали ворогові втрат: авіація Сил оборони вдарила по 4 зенітно-ракетних комплексах та 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

"Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 засобу протиповітряної оборони, 2 станціях РЕБ та 2 районах зосередження особового складу ворога", – написали у Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про оновлені бойові втрати ворога.

  • Вас також може зацікавити:

Дуже страшна і дешева зброя: росіяни перейшли до нової тактики на Донбасі

Ворог скинув авіабомби на Сумщину: є поранені, пошкоджена інфраструктура

Буданов розповів, коли і де Росія зможе піти в новий наступ