RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україну атакували понад 40 ракет і 40 дронів: що відомо про наслідки масованого удару ворога

В ніч на 11 квітня ворог здійснив масовану комбіновану атаку – запустив понад 40 ракет та близько 40 ударних дронів. Відомі нові наслідки ударів по об’єктах критичної енергетичної інфраструктури на Харківщині та Львівщині.

"Апостроф" зібрав інформацію про наслідки масованого удару.

Читайте також: Чи можливий тотальний блекаут в Україні: відповідь Міненерго

В Telegram-каналі президент України Володимир Зеленський вказав, що вночі ворог застосував понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів - частину ракет і "шахедів" вдалося збити: "На жаль, лише частину".

Цієї ночі російські терористи били по об’єктах критичної інфраструктури: "Був черговий підлий ракетний удар по Харкову та Харківській області. Мішенню стали також об’єкти в інших областях: Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській".

Харків та область

Заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба написав, що під час цієї атаки ворог зосередив свою увагу на об’єктах енергетики України. Наразі найскладніша ситуація спостерігається в Харківській області.

"Там більше 10 ракетних ударів лише по місту. Країна-терорист намагається знищити інфраструктуру Харкова та залишити місто в темряві".

Він зауважує, що вже помітні перебої з електрикою в області - більше 200 тисяч користувачів Харківської області залишилися без електропостачання, а метрополітен у місті працює як укриття.

"Енергетики та профільні служби аналізують наслідки терористичної ворожої атаки. Фахівці, місцева та обласна влада працюють, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки атаки", – зауважив Олексій Кулеба.

Львівщина

Стосовно ситуації на Львівщині – голова Львівської ОВА Максим Козицький зауважував, що ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області:

"Це обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському".

Він вказує, що на місці почалися пожежі, проте їх оперативно загасили, без жертв та постраждалих.

"Усі системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі", – пише Максим Козицький.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що через масовані ракетні удари росіян постраждала енергетична інфраструктура у чотирьох областях України.

  • Вас також може зацікавити:

Росія так робить щоразу перед масованими ударами: військові назвали передвісник ракетних атак

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

Росія влаштувала чергову нічну атаку: вибухи пролунали в Дніпрі, Харкові і Запоріжжі