RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тривають жорсткі бої: в ISW проаналізували, на яких напрямках ворог намагається наступати

Російські війська продовжують тиснути по всій лінії фронту – ворог намагається наступати біля Кремінної, Часового Яру, біля кордону Донецько-Запорізької області та на захід від Бахмута.

Про це повідомили фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія наступатиме за двома напрямками, а Україна має лише один

Луганська область

Російські війська нещодавно підтвердили просування поблизу Кремінної на тлі безперервних позиційних боїв у цьому районі 11 квітня. Геолокаційні кадри, опубліковані показують, що російські сили мають незначне просування на схід від Тернів (на захід від Кремінної). Натомість у Генштабі України вказували, що російські війська безуспішно атакували поблизу Тернів, але на Куп’янському напрямку штурмів не проводили.

Донецька область

11 квітня позиційні бої тривали на північний схід від Бахмута, але без підтверджених змін на фронті. Позиційні бої тривали:

  • на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського,
  • на південний схід від Сіверська в районі Виїмки,
  • на південь від Сіверська в районі Роздолівки.

Російські війська нещодавно підтвердили наступ у напрямку Часів Яр на тлі безперервних позиційних боїв за 11 квітня. Геолокаційні кадри також вказують на те, що російські війська просунулися на захід від Іванівського (на схід від Часів Яру). Позиційні бої тривали поблизу Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки.

11 квітня позиційні бойові дії велися на захід від Авдіївки, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Бої тривали також:

  • на північний схід від Авдіївки в районі Новокалинового, Кераміка, Новобахмутівки та Бердичів;
  • на захід від Авдіївки біля Уманського та Семенівки;
  • на південний захід від Авдіївки поблизу Первомайського та Нетайлового.

Фахівці ISW зауважують на повідомленні, що 11 квітня російські війська просунулися на південний захід від Донецька, проте підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський мілблогер стверджував, що російські війська просунулися в межах Новомихайлівки (на південний захід від Донецька), але ISW не знайшло візуальних підтверджень.

Позиційні бойові дії тривали:

  • на захід від Донецька поблизу Побєди, Красногорівки та Георгіївки;
  • на південний захід від Донецька поблизу Новомихайлівки.

Противник нещодавно незначно просунувся в районі кордону Донецько-Запорізької області на тлі безперервних позиційних боїв у цьому районі за 11 квітня. Геолокаційні кадри свідчать, що російські сили нещодавно незначно просунулися на південь від Урожайного (на південь від Великої Новосілки). Натомість Генштаб України наголосив, що українські сили відбили кілька атак росіян біля Старомайорського (на південь від Великої Новосілки).

"Південна вісь"

Російські війська нещодавно просунулися в західній частині Запорізької області на тлі позиційних боїв за 11 квітня. Геолокаційні кадри показують, що ворог нещодавно незначно просунувся в межах західної частини Роботиного. Позиційні бої тривали поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного).

Російські війська нещодавно також просунулися поблизу обмеженого українського плацдарму на східному (лівому) березі Херсонської області та на островах у річці Дніпро. Геолокаційні кадри ISW свідчать, що російські війська нещодавно просунулися в Кринки, а також що противник почав діяти на північ від Голої Пристані.

11 квітня тривали позиційні бої на східному березі Херсонської області, зокрема під Кринками.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що потрібно для контрнаступу і що Україна вже здатна забезпечити сама.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог не може атакувати Часів Яр, поки не закриє одне питання - командир батальйону "Ахіллес"

Росіяни активізували наступальні дії по всій лінії фронту, в ISW заявили про проблеми для ЗСУ

ЗСУ відбили всі ворожі атаки, за добу на фронті – 55 бойових зіткнень