RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Окупанти просунулись на Донеччині: карта і деталі боїв за Богданівку

ЗС РФ просунулися на Бахмутському напрямку та захопили село Богданівка.

Про це у новому звіті повідомили аналітики DeepState.

Зазначається, що ЗС РФ мають успіхи на Бахмутському напрямку. Ворог активно атакує українські позиції поблизу Виїмки. Ба більше, ЗС РФ окупували село Богданівка. Сили оборони намагалися контратакувати, аби повернути позиції, але безуспішно.

Читайте також: Поповнення у "бригаді 200": скільки росіян і ворожої техніки знищено за добу

"Під**и продовжують атакувати піхотою та накатами техніки на Часів Яр. Деякі в*родки навіть добігають до каналу, але поки що закріпитися не можуть і дохнуть. В Іванівському стабільна ситуація, ворог не має повного контролю за селом", - зазначили аналітики.

На Донецькому напрямку росіяни штурмували залізницю поблизу Новокалинового та мали тактичний успіх. Також ворог атакував українські позиції в районі Бердичів та Семенівки, однак безуспішно. Тривають ворожі накати на Нетайлове та Уманське, на підступах до яких ворог зміг закріпитися.

"Тривають важкі бої у Георгіївці, Новомихайлівці та Красногорівці (М). Відновилися активні бойові дії пд-сх Вугледару", - продовжили аналітики, коментуючи ситуацію на Донецькому напрямку.

Важка ситуація також на Запорізькому напрямку. Ворог намагається закріпитися у Роботиному. Ситуація біля Вербового потребує уточнення, оскільки росіяни намагалися відбити втрачені влітку посадки.

Окремо аналітики попереджають, що ЗС РФ накопичують резерви задля вирішальної битви за Часів Яр.

"Загалом важка ситуація зберігається на Донецькому напрямку, але на фоні подій біля Часового Яру, вона виглядає стабільною. Ворог збирає резерви для битви за Часів Яр. Найближчі тижні принесуть багато неприємних і важких новин", - резюмували у DeepState.

Міністерство оборони окремо прокоментувало ситуацію на Бахмутському напрямку. За даними командування, наразі тривають інтенсивні бої за Богданівку. Міноборони запевняє, що Сили оборони контролюють населений пункт поблизу Часового Яру.

"Вночі штурмові групи ворога пробилися на північну околицю міста. Богданівка зараз під контролем Сил оборони. Іде бій, ворог не припиняє штурмів. Орієнтуйтеся тільки на офіційні повідомлення Збройних Сил України", - додали в Міноборони, коментуючи інформацію DeepState про захоплення росіянами Богданівки.

Раніше ми розповідали, що росіяни перейшли до нової тактики на Донбасі.

Вас може зацікавити:

Хочуть перетворити на "сіру зону": росіяни націлилися на велике місто України

Росіяни активізували наступальні дії по всій лінії фронту, в ISW заявили про проблеми для ЗСУ

Новий наступ Росії: генералам Путіна доведеться обирати між двома варіантами