RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

ЗСУ повернули свої позиції під Авдіївкою, росіяни мали успіх на кількох напрямах – звіт ISW

ЗСУ відновили деякі позиції під Авдіївкою. Російські війська просунулися під тимчасово окупованим Донецьком та в Запорізькій області.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росіяни готують "м'ясний штурм" Часового Яру: наскільки серйозна загроза

Луганська область

16 квітня російські війська продовжили наземні атаки на захід від Кремінної, але підтверджених змін на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна немає. Тривають позиційні бої. Російський мілблогер стверджував, що росіяни захопили українську укріплену позицію на північ від Тернів і відкинули українські сили приблизно на 800 метрів. ISW не спостерігав візуального підтвердження цієї інформації.

Донецька область

На Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута) 16 квітня тривали позиційні бої, які не привели до змін лінії фронту.

Російські війська безуспішно атакували на схід від Сіверська поблизу Верхньокам’янського та на південний схід від Сіверська. Російський мілблогер стверджував, що окупанти продовжують атакувати Часів Яр, але не увійшли ні в мікрорайон Канал у східній частині міста, ні в саме місто.

Українські війська нещодавно відновили деякі позиції на північний захід і захід від Авдіївки, хоча неясно, чи є просування результатом недавніх успішних українських контратак.

Російські війська нещодавно просунулися на захід і південний захід від міста Донецьк. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 квітня, показують, що окупанти просунулися на захід від Солодкого (на південний захід від Донецька) і в південну Красногорівку (на захід від Донецька) відповідно. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 квітня, також показують, що російські війська незначно просунулися в південно-західній Новомихайлівці (на південний захід від Донецька).

"Південна вісь"

Російські війська нещодавно просунулися в західній частині Запорізькій області. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 квітня, показують, що окупанти просунувся в західному Роботині. Позиційні бої тривали поблизу Білогір’я (на північний схід від Роботиного), Роботиного та Вербового (на схід від Роботиного). Тривали позиційні бої під Кринками.

Російський мілблогер 15 квітня заявив, що українські війська розширили свій плацдарм у Кринках на 500 метрів на захід після того, як невідомий російський підрозділ здав свої позиції. Мілблогер стверджував, що російські війська просунулися в центрі Кринок на ширину до 400 метрів і глибину до 100 метрів. Проте ISW не спостерігає візуального підтвердження цих заявлених досягнень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові розповіли про тактику росіян на Бахмутському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

В ISW назвали місто, яке можуть захопити росіяни найближчим часом

Дуже страшна і дешева зброя: росіяни перейшли до нової тактики на Донбасі

Росіяни вирахували "вікно" для ударів: як Україні протистояти авіанальотам ворога