RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Чернігові вже 11 загиблих, серед постраждалих – троє дітей

Кількість постраждалих та загиблих внаслідок ракетного удару по Чернігову вранці, 17 квітня, збільшилася - станом на 12 годину відомо про понад 50 потерпілих та 11 вбитих, серед них є діти.

Про це повідомляє заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба у Telegram-каналі.

За його словами, внаслідок терористичних дій російських окупантів було зруйновано восьмиповерхову будівлю, пошкоджено чотири багатоповерхівки, лікарню, заклад вищої освіти, десятки авто.

"Зараз відомо про понад 50 потерпілих, з яких троє дітей, та 11 загиблих. Під завалами можуть перебувати люди", - заявив він.

Читайте також: Росія вдарила ракетами по центру Чернігова, є вбиті і багато поранених

Кулеба наголосив, що рятувальна операція триває, рятувальники роблять усе можливе, аби дістати людей живими та зберегти їхнє здоров'я. Також залучені усі екстрені служби.

На місці події було організовано штаб, де надається необхідна допомога особам, які її потребують. Представники влади працюють, оперативно організовуючи роботу комісій, які реєструють збитки. Усім постраждалим буде надана повна компенсація за знищене майно.

Нагадаємо, сигнали повітряної тривоги спершу пролунали у Києві та області о 8:50 годині. Далі про небезпеку попередили жителів Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської та деяких інших областей. Ближче до дев'ятої години зафіксували швидкісні повітряні цілі через Сумщину на Чернігівщину - припускали, що летить дві ракети. Окрім цього, ракети летіли на Київщину та столицю. Вже о 9 годині місцеві жителі Чернігова повідомили про три гучні вибухи. Після цього у повітря піднявся густий стовп диму.

Раніше ми публікували відео удару ракетами РФ, яке показали пацієнти чернігівської лікарні.

  • Вас може зацікавити:

В Чернігові вдвічі зросла кількість вбитих російськими ракетами, багато поранених

Ворог вдарив балістикою по Одесі і Кривому Рогу: перші подробиці

Знищено "жирні" цілі: з’явилися нові дані про удар по аеродрому росіян в Джанкої