RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Знищено "жирні" цілі: з’явилися нові дані про удар по аеродрому росіян в Джанкої

"Бавовна" на військовому аеродромі в Джанкої у ніч проти 17 квітня, ймовірно, була спільною операцією ЗСУ та ГУР Міноборони – внаслідок атаки було знищено три батареї ППО, кілька гелікоптерів, склад БК та інші "жирні" цілі.

Про це повідомляє "OBOZ.UA", посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що удар завдали модернізованою радянською зброєю, що стало несподіванкою для росіян у тимчасово окупованому Криму. Саме завдяки ефекту несподіванки вдалося досягти суттєвих масштабів ураження.

За даними джерел, досить ймовірно, унаслідок бавовни було знищено три батареї ППО, розташовані на території аеродрому Джанкой. Вороги також можуть втратити декілька гелікоптерів, цистерну ПММ, склад боєприпасів, дві станції РЛС, одну станцію РЕБ/РЕК та пускову установку берегового ракетного комплексу "Бастіон".

Читайте також: Детонують боєприпаси, окупанти перекрили дороги: спливли нові подробиці "бавовни" в Джанкої

Нагадаємо, що за допомогою супутника VIIRS/Suomi NPP вдалося зафіксувати шість вогнищ потужних пожеж на російському військовому аеродромі в Джанкої. Також повідомляється про перекриття дороги до села Переможне, поряд з яким розташований військовий аеродром. Триває детонація боєприпасів. У найближчих будинках вилетіли шибки.

Зауважується, що на аеродромі базувалися не лише ударні вертольоти. На льотному полі раніше фіксували пускові установки С-300/С-400.

Раніше ми публікували цікаві подробиці масштабної "бавовни" у Криму.

  • Вас може зацікавити:

Росія вдарила ракетами по центру Чернігова, є вбиті і багато поранених

Ворог вдарив балістикою по Одесі і Кривому Рогу: перші подробиці

В Чернігові пролунали потужні вибухи, піднявся стовп диму