RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Росіяни "зачепилися" за кілька хат в Очеретиному: які головні завдання ворога

ЗС РФ у найближчій перспективі спробують вийти на рубежі Очеретине - Уманське для подальшого просування на Покровському напрямку.

Про це повідомив військовий оглядач Костянтин Машовець.

За його словами, про те, що вихід на рубежі Очеретине - Уманське залишається ключовим для російського командування, свідчить поява на цьому напрямку підрозділів 35-ї окремої мотострілецької бригади зі складу 41-ї ЗВА.

Читайте також: "Відмашка" вже є: путінський генерал назвав наступну країну, на яку нападе Росія

"Командування противника, вводячи у бій праворуч від 30-ї ОМСБр, по напрямку на Новокалинове, 35-у ОМСБр, явно намагається наростити темпи просування 30-ї ОМСБр, яка оперує у напрямку на Новобахмутівку та Очеретине... шляхом ущільнення бойових порядків останньої та розшируючи загальну смугу наступу угрупування", - пояснює експерт.

Машовець зазначив, що впродовж кількох діб ЗС РФ здійснили кілька штурмових операцій на Покровському напрямку:

  • Безуспішний штурм у напрямку на Новокалинове, який здійснювали передові підрозділи 132-ї ОМСБр. Противник спромігся зачепитися за східну частину села, але просунутись далі на Керамік поки що не може.
  • Підрозділи 30-ї ОМСБр зав'язали бої у Новобахмутівці й навіть "зачепилися" за кілька крайніх хат у південно-східній частині Очеретиного.
  • Поблизу Бердичів противник ввів у бій підрозділи 74-ї ОМСБр, які атакували українські позиції у північно-західному напрямку та намагалися просунутися вперед.
  • 1-а ОАМСБр атакувала передові позиції ЗСУ східніше Уманського.

У цьому контексті аналітик виділив дві особливості поточної ситуації на Покровському напрямку:

  • утримання підрозділами Силами оборони рубежу Новобахмутівка - західніше Бердичі - Семенівка - Уманське вже починає суттєво впливати на темпи просування ЗС РФ;
  • командування ЗС РФ вже шукає "альтернативні" шляхи та напрямки, аби вийти на рубіж Очеретине - Уманське.

За словами Машовця, противник вже почав нарощувати зусилля у напрямку на Очеретине. Він також спрогнозував активізацію росіян поблизу Яснобродівки та Нетайлового.

"Інше питання, наскільки ще у противника вистачить сил й засобів, щоб продовжувати нарощувати свої зусилля та міняти напрямки й ділянки їх докладання, в умовах, коли загальна смуга наступу угрупування має сталу тенденцію до розширення... Очевидно, що прагнення противника не допустити зниження темпів наступу на Покровському напрямку продиктовано цілком утілітарним міркуванням - якщо зупинитися, то українська система оборони почне "цементуватися", міцнити й прорвати її у майбутньому стане набагато складніше. Тому наступати командування противника на цьому напрямку буде, навіть, з "останніх сил", - резюмував Машовець у своєму зведенні.

Раніше ми розповідали, чи вдаться ЗС РФ захопити Часів Яр до 9 травня.

Вас може зацікавити:

Сили оборони відбили у росіян позиції в районі Авдіївки: оновлені карти боїв

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: названо дату "Х" для окупантів

Росіян спалюють просто у русі: чергова атака в районі Часового Яру провалилась