RU  UA

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: названо дату "Х" для окупантів

Російські окупанти готують новий наступ у 2024 році, проте він проходитиме у другій половині року, після "інавгурації" Путіна.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Читайте також: Росіяни спалюють прямо в русі: чергова атака в районі Часового Яру провалилася

У травні відбудеться "інаугурація" Путіна, після чого розпочнеться мобілізація, але вже у репресивному форматі.

"В даний час вони мобілізують до 30 тисяч на місяць. Їхні втрати знаходяться приблизно на тому ж рівні. Тому для збільшення особового складу їм знадобиться мобілізація. Після цього почнуться наступальні дії за основними напрямками, включаючи Часів Яр", - заявив Коваленко.

Він зазначив, що для росіян Часів Яр Донецької області є основним напрямком для подальшого наступу, проте у можливість захоплення міста до 9 травня, як про це повідомлялося раніше, не вірять навіть самі російські командири.

"Зі строковиками вони також будуть проводити психологічну роботу, переконуючи підписувати контракти. Що стосується " ПВК", то їм зараз не приділяється великої уваги, оскільки він має на меті показати, що його регулярна армія воює ефективно. Приватні компанії є, але їх медійно не висвітлюють. Воюють вони не краще за регулярні підрозділи", - підкреслив Коваленко.

Вже у другій половині 2024 року очікується максимальна активізація російських військ. У цій ситуації Україні як ніколи раніше потрібна допомога союзників – насамперед постачання снарядів та артилерії.

"У нас підготовані оборонні рубежі, які готові стримувати ворога за умови достатнього постачання зброї. Росіяни готуються до атаки на Куп’янськ, а також готують групу військ Північ для того, щоб тиснути на північний кордон, відволікаючи війська з фронту. Вони будуть імітувати наступальні дії на Суми, Чернігів, Харків. Потенційно наступ на півночі неможливий. Там є сили прикриття кордону, здатні до оборони на випадок наступу з боку Росії. Найімовірніше росіяни будуть проводити терор місцевого населення за допомогою бомб і диверсійну діяльність", - підсумував Коваленко.

Раніше ми публікували знімки, як виглядає знищений росіянами Часів Яр.

  • Вас може зацікавити:

У росіян немає сил на наступ по всьому фронту: де ще може вдарити ворог

Ворог стягнув найкращі підрозділи для наступу на Часів Яр: що відбувається на фронті

В ISW назвали місто, яке можуть захопити росіяни найближчим часом