RU  UA

Росіяни активізувались на багатьох напрямках: чи реально взяти Харків в оточення

Російські окупанти активізували наступальні дії на багатьох напрямках, але захопити таке місто як Харків, де багато укриттів та військ, є неможливим завданням для окупантів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

Читайте також: Росіяни завдали ударів по Харкову:є загиблі і багато поранених

"Іскандери, якими росіяни вдарили по Одесі, мали касетну бойову частину із самого початку. Ці боєприпаси призначені для враження живої сили на відкритому просторі. Використання таких боєприпасів в міській забудові офіційно визнано, як воєнний злочин", - сказав Жирохов.

За його словами, в Харкові росіяни використовують всі можливі засоби. Перехопити їх ППО майже неможливо через малий час підльоту.

"Окупація Харкова, де є багато укриттів і військ, є практично неможливою задачею для росіян. Вони можуть спробувати зробити напівоточення міста, щоб ЗСУ самі вийшли з міста. Проте такий варіант малоймовірний", - зазначив експерт.

Він додав, що зараз росіяни активізувалися на багатьох напрямках. Це їхня тактика ще з Другої світової - завдавати кілька ударів, а туди, де вдасться проламати оборону, кидати всі сили.

"Сумщина - безперспективний напрямок. Зараз вони діють за концепцією Путіна про "санітарний кордон", намагаючися витіснити ЗСУ з прикордонної зони. В Часовому Ярі знаходяться мотивовані бригади ЗСУ, які завдають росіянам значних втрат. Подальші події будуть залежати від того, які оборонні споруди вдалося звести за останні тижні", - зазначив Жирохов.

Він наголосив, що тактика росіян незмінна. Вони змогли просунутися в Очеретиному і зараз кидають всі резерви, що просунутися далі. ЗСУ зараз відводять війська на другу лінію і зараз ідуть ар’єргардні бої для організованого відступу.

"Американська зброя вже рухається до України. В травні почнуть надходити снаряди по чеській ініціативі, пізніше будуть надходити інші оголошені пакети допомоги. Проте, поки вони надійдуть, ЗСУ доведеться відкочуватися поки достатня кількість зброї досягне України. Росіяни намагаються, крім електростанцій, бити по залізницях, намагаючися перешкодити доставці зброї на фронт. Зараз стратегічне завдання - знищення Кримського мосту. Це буде сигналом для Заходу про те, що надана Україні зброя працює. Хоча міст не має принципового воєнного значення, проте медійно, це може стати важливою подією", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія знову атакувала Харків "шахедами".

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни знову обстріляли Харків: що відомо

Росіяни завдали нових ударів по Харкову, є поранені

У Харкові сильно пошкоджені багатоповерхівки, школи та гуртожитки: фото і відео наслідків удару