RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Понад 100 вбитими: з’явилися дані про удар ATACMS по полігону росіян на Луганщині

1 травня Сили оборони України уразили полігон російських окупантів в Луганській області, застосувавши ракети ATACMS з касетною бойовою частиною – удар ліквідував понад сотню росіян.

Про це пише NewsWeek.

Читайте також: В десяточку: снайпери ССО показали відео нічного "полювання" на ворога

В повідомленні зазначається, що понад сотню російських окупантів вдалося ліквідувати нанесеним ударом – зрозуміти це вдалося після того, як з’явилися кадри, на яких можна помітити наслідки "прильоту" по ворожому по полігону на сході Луганської області. Для ударів Україна використовувала американські тактичні ракетні комплекси великого радіуса дії (ATACMS).

Відповідне фото, а також відео з ударом, виклали в мережу X. NewsWeek зауважує: "Український удар з 4 ATACMS, включно з одним невдалим, атакував російський полігон у Можняківці Луганської області". Судячи з кадрів, втрати будуть "значними"".

Newsweek наголошує, що не зміг самостійно перевірити, коли і де саме були зняті ці кадри, проте спробував звернутися за коментарем до російського міноборони – запит проігнорували.

Крім того, зауважується, що акаунт OSINTtechnical, яки і опублікував фото з наслідками "прильоту", повідомив: "Щонайменше один ЗРК влучив безпосередньо в групу з понад 100 російських солдатів, засипавши їх сотнями бомб M74 APAM"

NewsWeek також згадує, як фахівці iSW повідомляли – Україна вдарила по російському військовому полігону, розташованому приблизно за 80 кілометрів (50 миль) за лінією фронту, в Луганському тилу. Аналітики повідомляли:

"Геолокаційні кадри, опубліковані 1 травня, вказують на те, що українські сили завдали удару по російському полігону на південний захід від Можняківки, ймовірно, чотирма ATACMS, і, як повідомляється, знищили 116 російських військовослужбовців".

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли, що на аеродромі у Джанкої пошкоджено військову техніку.

  • Вас також може зацікавити:

Українські бійці знищили "Бук", який готувався до пуску ракет. Відео

Росіяни влаштували "дружній вогонь" по своїх військових під Очеретиним: у мережі виклали відео

Мінус 24 оператори БПЛА: з'явилось відео удару по полігону під Іловайськом