RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Ворог посилив атаки і штурми, в районі Авдіївки пекельні бої: зведення Генштабу і карти боїв

Російська армія продовжує атакувати під Авдіївкою та наступає на Куп'янському, Лиманському, Новопавлівському та Оріхівському та Херсонському напрямках.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Армія РФ посилила атаки на чотирьох напрямках: зведення Генштабу ЗСУ і карти боїв

"Протягом минулої доби відбулося 134 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 3 ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 116 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито 12 атак у районах населених пунктів Новоєгорівка, Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог 15 разів атакував позиції наших захисників у районах Греківки, Невського та Серебрянського лісництва на Луганщині та населених пунктів Терни, Ямполівки, Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 22 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'яне, Роздолівка, Виїмка, Спірне, Новий, Кліщіївка та Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 50 атак у районах населених пунктів Архангельське, Сокіл, Семенівка, Новоолександрівка, Новопокровське, Уманське, Калинове, Яснобродівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка та Урожайне Донецької області, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра - минулої доби, ворог здійснив 8 безуспішних атак на позиції наших військ.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та 1 зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 складах боєприпасів, 1 засобу ППО, 2 артилерійських системах та 1 зенітно-ракетному комплексу противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США послали психологічний сигнал, що у війні може настати перелам.

  • Вас також може зацікавити:

Росія йде на крайній ризик на Запорізькій АЕС - Ольга Кошарна

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

ЗСУ скоротили армію РФ ще на тисячу окупантів: свіжі дані про втрати ворога