RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Сили оборони стримують атаки росіян на 7 напрямках: що зараз відбувається на передовій

Російська армія продовжує атакувати під Авдіївкою та Бахмутом, і настає на Куп'янському, Лиманському, Новопавлівському та Оріхівському та Херсонському напрямках.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Армія РФ посилила атаки на чотирьох напрямках: зведення Генштабу ЗСУ і карти боїв

"Протягом минулої доби відбулося 119 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 5 ракетних та 105 авіаційних ударів, здійснив 91 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито 9 атак у районах населених пунктів Петропавлівка, Кислівка Харківської області та Андріївка, Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямі відбито 7 атак, скоєних противником у районах Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва у Луганській області та Тернів та Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 27 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 34 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське, Уманське, Нетайлове та на захід від Семенівки.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Водяне Донецької області, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку противник 5 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 11 безуспішних атак.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та 3 пунктах управління противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління та 2 артилерійським засобам противника", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США послали психологічний сигнал, що у війні може настати перелам.

  • Вас також може зацікавити:

Росія йде на крайній ризик на Запорізькій АЕС - Ольга Кошарна

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

ЗСУ скоротили армію РФ ще на тисячу окупантів: свіжі дані про втрати ворога