RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

9 травня буде новий суд: що наразі відомо про вбивство хлопця на фунікулері у Києві

Розслідування вбивства підлітка на фунікулері у Києві отримало продовження - у четвер, 9 травня, відбудеться новий суд у справі, вбивці загрожує довічне ув'язнення.

Про це повідомив адвокат Станіслав Іваницький на Facebook-сторінці.

"До уваги журналістів - 09.05.24 о 11.15 Київський апеляційний суд (м.Київ, вул. Соломянська, 2а) розгляне скаргу сторони захисту на Ухвалу Печерського районного суду м.Києва про обрання підозрюваному К. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Запрошуємо представників ЗМІ для висвітлення перебігу судового засідання і інформування суспільства про хід розслідування справи!", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що у Державному бюро розслідувань завершили досудове розслідування та наголосили, що співробітнику УДО, який убив хлопця, загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 7 квітня працівник Управління державної охорони, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, вчинив неприпустимі дії у вагоні фунікулера, безпідставно чіпляючись до пасажирів, включаючи неповнолітніх. Після виходу з вагона правоохоронець застосував силу до підлітка, штовхнувши його у вікно. Хлопець упав, розбивши головою скло, і отримав смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події.

Читайте також: Приходжу на могилу і плачу: як переживає тяжку втрату родина хлопця, вбитого на фунікулері

Затриманий відразу був відсторонений від виконання своїх обов’язків. Його командування надало повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій. У ході розслідування слідчі Бюро встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на ч. 2 ст. 115 ККУ, яка передбачає довічне позбавлення волі.

За словами товариша загиблого, який був на місці трагедії, п'яний чоловік почав втручатися в розмову підлітків, але вони його ігнорували. Тоді чоловік звернув увагу на Максима. Підозрюваний спитав у хлопця, чи буде він віддавати борг Батьківщині. Той відповів, що як прийде час, то піде захищати Україну.

Дядько підлітка розповів, що Максим неодноразово казав, що планує долучитися до Третьої штурмової бригади, коли йому виповниться 18 років. У його дівчини батьки військові і брат на фронті, тому він теж хотів долучитись до ЗСУ. Хлопець також був талановитим футболістом, вихованцем СДЮСШ з футболу "Зміна".

Раніше ми писали, що знайома загиблого розповіла нові подробиці конфлікту.

  • Вас може зацікавити:

Суд обрав запобіжний захід нападнику на підлітка в київському фунікулері

Суд обирає запобіжний захід нападнику на підлітка у столичному фунікулері: є перші результати експертизи. Фото

На хлопця підступно напав дорослий чоловік: що відомо про юнака, якого вбили у фунікулері