RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Потужні вибухи і пожежі: які наслідки нічної атаки Росії

Ворог продовжує тероризувати Україну нічними атаками – цього разу в ніч на 10 травня Росія запустила десяток безпілотників та дві ракети. В деяких містах лунали вибухи, на Харкові є влучання в районі житлової забудови.

"Апостроф" зібрав інформацію про чергову нічну атаку ворога.

Читайте також: Загроза наступу росіян на Харків: що насправді відбувається на північно-східному кордоні

Харків

Харківський міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі повідомляв о 03:21, що в Харкові чутно вибухи. Пізніше він повідомив, що ворог влучив у районі житлової забудови, що спричинило виникнення пожежі:

"Удар прийшовся по району житлової забудови — маємо інформацію про пожежі у приватних житлових будинках. Щодо постраждалих - уточнюємо".

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов зауважував, що, за попередніми даними, внаслідок удару по Харкову було пошкоджено приватний будинок. Станом на 03:39 він наголошував: "На цю хвилину без постраждалих". Проте вже о 03:55 він написав, що надійшла інформація про одного потерпілого.

"На місці влучання у приватний будинок виникла пожежа. Профільні служби ліквідовують наслідки", – коментує Синєгубов.

Також він згадав, що окупанти вдарили по Дергачах Харківського району, проте інформація про постраждалих не надходила.

Варто нагадати, що Повітряні Сили ЗС України писали о 02:53 про пуски керованих авіаційних бомб тактичною авіацією на Харківщині.

Миколаїв

Цієї ночі на Миколаївщині також чули вибухи – про них о 03:12 писало "Суспільне" з посиланням на начальника МВА Снігурівки Івана Кухту. Зауважується, що Повітряних Силах попереджали про рух ударних БпЛА на Миколаївщину з Чорного моря.

Робота ППО

За ніч Росія випустила по Україні 10 ударних БпЛА типу "Shahed" – Генштаб ЗСУ повідомляє, що Сили та засоби протиповітряної оборони змогли ліквідувати всі ворожі безпілотники.

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук писав, що запуск безпілотників відбувся з території тимчасово окупованого Криму, також противник застосував дві зенітні керовані ракети С-300/С-400 із Бєлгородської обл. у напрямку Харківщини.

"В результаті бойової роботи підрозділами мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України знищено всі десять ударних БпЛА у межах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей",вказав Олещук.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія скинула на Харківщину надпотужну авіабомбу.

  • Вас також може зацікавити:

У Харкові прильот на територію школи: серед постраждалих є діти

Росія вдарила по двох ГЕС: завдано нищівних пошкоджень. Фото

Росія вдарила по трьох ТЕС: частині українців можуть відключити світло