RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

СБУ затримала блогерів, які під час стримів "зливали" позиції ЗСУ

У Київській області СБУ затримала блогерів, які знімали стріми про ЗСУ. Паралельно розкривавши місцеперебування військових.

Про це повідомляє пресслужба СБУ

Читайте також: Перед зачисткою уряду: що стоїть за скандалом з міністром Сольським

"Служба безпеки викрила у Київській області ще п’ятьох блогерів, які здійснювали інформаційно-підривну діяльність на користь РФ, зокрема працювали на зрив мобілізації в Україн", - коментує СБУ.

Повідомляється, що блогери знімали провокативні стріми, писали неправдиві публікації про українських військових та представників військкоматів.

Даний контент майстерно використовувався для постанови сюжетів російської пропаганди, які масово їх використовували, в тому числі для міжнародної аудиторії.

"Також фігуранти поширювали інформацію про місця дислокації та маршрути переміщення українських захисників. Ці координати агресор міг використати для здійснення прицільних ракетно-дронових ударів по місцях перебування Сил оборони", - повідомили у СБУ.

Що відомо про затриманих горе-блогерів

Перший - киянин, який пересувався на власному авто та робив стріми в ютубі біля місць перебування ЗСУ у Києві. Блогер не тільки оприлюднював місцезнаходження, але й ширив фейки про військових у своїх коментарях.

Другий зловмисник є водієм столичного таксі, в телефоні якого. Є ціла мережа анонімних Telegram-каналів, замаскованих під рекламу та продаж продуктів. Мережею він поширював російські наративи, що стосуються мобілізації в Україні та поширював інформацію про місцезнаходження очільників військкоматів.

Третій затриманий - мешканець Києва, на власних сторінках у соцмережах пропагував до зриву мобілізації через силовий спротив до представників ТЦК.

Ще двоє порушників. жителі Київської області "зливали" місця дислокації ЗСУ в групи і чат-боти популярних месенджерів. Деякі інтернет-ресурси координувалися з території РФ.

Почалося розслідування. Зловмисникам світить до 8 років за ґратами.

Раніше ми розповідали, що Рада відправила у відставку Олександра Кубракова.

  • Вас може зацікавити:

Гучна справа міністра-корупціонера Сольського: чиновника відпустили під заставу

Міністр Сольський подав у відставку

З Міноборони звільнили топ-чиновника, який відповідав за забезпечення бійців на фронті