RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

ЗСУ атакували секретні об’єкти РФ в Криму: подробиці нічної "бавовни"

ЗСУ провели чергову блискавичну операцію та завдали ракетних ударів по секретних об'єктах ЗС РФ в окупованому Криму.

"Апостроф" в одному матеріалі публікує усю актульну інформацію.

Першим про успішну операцію ЗСУ повідомив проросійський Telegram-канал "Кремлевская табакерка". Автори стверджували, що увечері 25 травня Сили оборони завдали ударів по секретних об'єктах росіян поблизу Євпаторії.

Читайте також: У Криму вибухи у районі військового аеродрому: фото

"За даними наших джерел у Генштабі, є втрати... На один із цих об'єктів незадовго до обстрілу завезли цінне, важливе для захисту Криму та ударів по ворогові обладнання. Воно втрачено. Також відомо про загибель 11 військових", - йдеться у повідомленні проросійського Telegram-каналу.

Згодом інформацію про ракетні удари по Криму також підтвердив український журналіст та головний редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко. За його словами, блискучу інформацію дійсно провели в районі окупованої Євпаторії.

Зокрема, ЗСУ завдали ударів по секретних об'єктах росіян, внаслідок чого у місцевих пабліках спостерігалася паніка серед загарбників. Під ракетні удари потрапив 40-й окремий командно-вимірювальний комплекс (Центр далекого космічного зв'язку, військова частина 81415) у складі Головного випробувального космічного центру імені Г. С. Титова Повітряно-космічних сил РФ. Цей об'єкт росіяни захопили під час анексії Криму.

"Це селище Вітіно, недалеко від Євпатории. В тому районі 3 так звані "площадки", рознесені одна від одної на відстань до 10 км. По 3-й, там де радіотелескоп, вже прилітало 20.12.2023. Це не ППО, це крутіше... Це управління орбітальним угрупуванням космічних апаратів Росії. В тому числі забезпечення системи ГЛОНАСС", - резюмував Клименко у своєму дописі.

Раніше ми розповідали, що ATACMS знищили російський носій "Калібрів".

Вас може зацікавити:

У Криму стався блекаут через атаки дронів: вибухи чули у Балаклаві та Севастополі

Аеродром Бельбек дуже великий: що треба, щоб повністю вивести його з ладу

В Криму прогриміли потужні вибухи: повідомляють про удар по кораблю