RU  UA

ЗСУ завдають точкових ударів по Кримському мосту: чого чекати росіянам у наступні півроку

Найближчі 6-8 місяців ЗСУ будуть завдавати ударів по Кримському мосту і знищувати військову інфраструктуру окупантів, позбавляючи їх стратегічних засобів ведення війни.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів генерал армії України Микола Маломуж.

Читайте також: Був прильот по військовій базі: подробиці удару HIMARS по Донецьку

"Керченський міст і поромна переправа - дуже важливий логістичний маршрут для ворога, через яки триває постачання військ. Поромна переправа - дуже важлива стратегічна ціль. Сторожові катери постійно знаходяться біля переправи і сьогодні один з них ушкоджений. Ці катери призначені для виявлення і знищення наших морських безпілотників. Проте сьогоднішній напад показує, що такий захист зі своєю задачею не справляється", - сказав Маломуж.

За його словами, зараз ЗСУ наносить по мосту точкові удари, досліджуючи системи оборони мосту для подальшого його враження.

"Протягом найближчих 6-8 місяців ЗСУ будуть знищувати військову інфраструктуру в Криму, позбавляючи його стратегічних засобів ведення війни. Коли це буде зроблено і знищений керченський міст, ЗСУ можуть провести наступальну операцію і звільнити півострів", - зазначив генерал.

Він підкреслив, що зброя, яка надається західними партнерами може застосовуватися на окупованих територіях і на прикордонних територіях Росії.

"Проте наразі є тільки дозволи Британія і Франція. Шольц повільно змінює свою позицію. Проте радикальна зміна настане тільки тоді, коли рішення ухвалить США. Проте сьогодні таких дозволів ще немає. Крім того, британські ракети можуть вражати тільки на відстані до 300 км. Тому головний розрахунок сьогодні - на вітчизняний ВПК, який сьогодні працює над розробкою нових зразків зброї, які будуть більш далекобійними. І на застосування цих зразків жодних обмежень не буде", - наголосив генерал.

Він переконаний, що Росія буде проводити приховану мобілізацію, а також збільшити кількість зброї за рахунок виробництва і отримання допомоги від Ірану і Кореї.

"Путін розуміє, що надто велика мобілізація може викликати протести. Тому зараз іде пошук найманців у Африці та в інших країнах. У цих найманців немає мотивації і вони не навчені. Тому така операція буде невдалою, за допомогою цих найманців росіянам не вдасться досягнути своїх цілей", - резюмував Маломуж.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з'явилися супутникові фото наслідків удару по Луганську.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни не змогли захистити "Панцирем" свою систему "С-300": фото наслідків удару HIMARS

Атака БПЛА по РЛС "Воронеж М" в Росії: з’явилися супутникові фото наслідків

HIMARS накрив штаб: в Україні зник син відомого російського генерала