RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Росіяни "осліпли" на 380 км ділянці фронту: у Криму уражено важливий комплекс РЛС

Поки в ніч четверга, 30 травня, в тимчасово окупованому Криму лунали вибухи, українським оборонцям вдалося уразити комплекс дальнього радіолокаційного виявлення Небо-СВУ, яку росіяни розмістили поблизу Армянська - РЛС відповідала за контроль та захист ділянки у 380 км.

Про це повідомляє NV з посиланням на співрозмовника.

Читайте також: Ціль - нафтовий термінал: Генштаб зробив заяву про удар по порту "Кавказ"

Зауважується, що сама РЛС була розміщена біля Армянська в тимчасово окупованому Криму - з її допомогою противник контролював ділянку фронту розміром 380 км. РЛС повинна була захищати російські об'єкти в тимчасово окупованому Криму.

Проте після "візиту" дронів СБУ, як передає співрозмовник NV, засоби космічної розвідки фіксували вимкнення радарів цієї РЛС. Як висновок, в результаті вдалого проведення спецоперації з ураження російської РЛС Небо-СВУ вдалося "осліпити" противника в межах 380 км.

Варто зауважити, що комплекс дальнього радіолокаційного виявлення Небо-СВУ - це сучасна радіолокаційна система, що належить до російських радіолокаційних станцій метрового діапазону хвиль. Вона призначена для виявлення, відстеження та ідентифікації повітряних цілей. Цей комплекс є частиною системи протиповітряної оборони і використовується для забезпечення інформацією про повітряну обстановку на великих відстанях. Вартість одного такого комплексу може сягати близько $100 млн.

Нагадаємо, раніше ГУР підтвердило знищення катерів і показало відео ударів по Криму.

  • Вас також може зацікавити:

Це не просто "пошкодження": нові подробиці удару по поромам у Криму

"Тунці" у Криму відправились на дно: як це вплине на бойовий потенціал Росії

Росіяни вже не знають, куди ховати свою ППО: як ЗСУ "виносять" ворожі аеродроми