RU  UA

Є одне "але": в ЗСУ оцінили небезпеку ударних "кулаків" окупантів на Луганщині

Зібраних росіянами 10 тисяч солдатів у Луганській області недостатньо для серйозної бойової операції, але це може бути "ядром" навколо якого планують формувати ударну групу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Росія почала перекидати війська з Донеччини на Харківський напрямок - звіт ISW і карти боїв

"10 тисяч війська росіян на Луганщині, з одного боку, це багато, якщо там ще серйозно угруповання бронетехніки, але є одне але - їх достатньо для підсилення окремо взятих військових підрозділів, які беруть участь у боях, але абсолютно недостатньо для того, щоб проводити якусь оперативного рівня військову операцію", - сказав Тимочко.

За його словами, 10 тисяч - це цифра приблизно супутніх втрат російської армії в цілому на два-три дні.

"Для того, щоб провести операцію на якомусь конкретному напрямку – це означає, що мінімум 300 осіб вони будуть втрачати в день. Для підсилення якогось угрупування, особливо власне компенсації втрат, цього достатньо. Але є й інший варіант - можливо, що ці війська - 10 тисяч, про які ми згадуємо, це буде якби ядро, коло якого можуть формувати ударну групу, але це вже інше питання, бо це затягається в часі, і втрачається ефект несподіванки. Для розуміння - на тому ж самому Лимано-Куп’янському напрямку у свій час для інтенсивних атак ворог використовував близько 100 тисяч особового складу, і результати дуже були скромні. Атаки Авдіївки на піку - це теж було близько 100 тисяч російських військ. В будь-якому випадку будемо спостерігати за цим угрупованням для того, щоб вчасно реагувати на ці виклики", - зазначив Тимочко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що понад 1000 російських танків знищили бійці СБУ.

  • Вас також може зацікавити:

На Харківщині росіяни тричи намагались йти у наступ: яка зараз ситуація на фронті

Росіяни продовжують спроби просуватись вперед: де зараз найгарячіший напрямок

Прикордонники зібрали під Курдюмівкою щедрий "урожай" російської техніки та окупантів. Відео