RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

На фронті відбулось понад 100 боєзіткнень, ворог намагається вклинитися в оборону ЗСУ

Від початку доби 30 червня на фронті відбулося 109 бойових зіткнень, з них 36 – на Покровському напрямку.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ станом на 19:00 30 червня.

"Протягом дня агресор шукає шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 109. Найбільш активні загарбники на Покровському напрямку", - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку агресор намагався атакувати вісім разів. Тривають бої в районі Вовчанська. Ворог активно застосовує авіацію з території РФ, бомбардуючи райони Липців, Токарівки Другої, Веселого, Нескучного, Дергачів, Слобожанського та Харкова.

На Куп’янському напрямку українські оборонці від початку доби відбивали сім штурмових дій російських військ. Тривають бої біля Синьківки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку Сили оборони стримують ворога в районах Невського та Торського. Загальна кількість боєзіткнень досягла 11.

На Торецькому напрямку кількість штурмів загарбників збільшилась до шести. Триває бій неподалік Південного.

На Покровському напрямку загарбники не зменшують тиску. Від початку доби ворог 36 разів атакував оборонні рубежі українських захисників. Тривають дев’ять штурмових дій, зокрема йдуть бої в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки та Новоселівки Першої.

Додались по дві ворожих спроби атакувати на Курахівському та Времівському напрямках.