RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

7 липня

Всі новини

Росія завдала масованого дронового удару по Україні

В ніч проти 5 липня Росія атакувала Україну ударними безпілотниками "Shahed" – в результаті повітряного бою вдалося знищити всі запущені БпЛА противника. Через масовану дронову атаку у Макарівській громаді на Київщині пошкоджено будинки та автівку.

Про це повідомляє "Апостроф".

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук в Telegram-каналі повідомив, що за ніч, 5 липня, Силам ППО вдалося ліквідувати всі 32 ударні безпілотники "Shahed-131/136", які Росія запустила із районів Курськ та Приморсько-Ахтарськ.

До відбиття повітряного удару залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

Повітряний бій тривав у семи областях України: Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській та Черкаській областях.

Разом з цим Макарівський голова Вадим Токар в Telegram-каналі повідомляв, що вночі Макарівську громаду було атаковано ворожими БПЛА – серед наслідків фіксували пошкодження 6 приватних будинків та 1 автомобіля.

"В будинках вибито вікна, пошкоджено двері, дахи. Загиблих і постраждалих немає", – писав Токар.

Раніше ми також писали, що окупанти завдали удару балістичною ракетою по припортовій інфраструктурі Одещини.