RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В Одесі викрили місцевих, що на замовлення РФ спалили 15 автівок ЗСУ

В Одесі викрили місцевих, котрі палили автомобілі ЗСУ на замовлення з РФ. За червень-липень вони встигли спалити 15 автівок.

Про це пише Одеська обласна прокуратура.

Викрити вдалося 6 місцевих жителів, що на замовлення спецслужб рф спалили 15 авто ЗСУ. Прокурори вже повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Слідство встановило, що в одному з Телеграм-каналів представник РФ запропонував підозрюваним заробити грошей, на що ті погодились. Вони мали на замовлення російського куратора підпалювати військові автомобілі в Одесі.

"Фігуранти вночі об’їжджали територію міста, де намагались виявити місця паркування авто військовослужбовців ЗСУ. Узгодивши координати та цілі для підпалу з російським агентом, вони отримували «наказ» на їх знищення", – повідомляє прокуратура.

Після підпалу вони знімали на відео палаючу автівку та відправляли "замовнику", після чого отримували гроші – "обіцяли велику винагороду", однак підпалювачі діяли для кураторів РФ за 5-8 тис гривень.

Отримані кадри в РФ використовували для створення хибного інформаційного приводу для пропагандистських медіаресурсів рф щодо діяльності на території Одеси антиукраїнського підпілля.

Наразі вдалося встановити, що протягом червня-липня цього року місцеві підпалили 15 авто ЗСУ. Серед підозрюваних – шестеро жителів Одеси: "... найстаршому з групи 23 роки, наймолодшому учаснику виповнилось 18".

Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони, пляшки із запалювальною сумішшю та банківські картки, куди надходили російські гроші. Відомо, що суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення – тож підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років: "Слідство триває, вирішуються питання щодо додаткової кваліфікації їхніх злочинних дій та встановлення ймовірних спільників".


Раніше ми також писали, що у Львові працівники СБУ затримали поплічників ФСБ, котрі за завданням ворога палили автомобілі українських військових.