RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Буданов розкрив подробиці операції з Пригожиним та розповів, хто її зірвав

Українська розвідка заздалегідь знала, що керівник "Вагнера" Євген Пригожин готує бунт. Він міг взяти Кремль, але Лукашенко його переконав цього не робити.

Про це голова ГУР Кирило Буданов розповів на виступі в Київській школі економіки, передає Forbes.

"Про те, що відбудеться цей військовий заколот нам було відомо за пів року. На жаль зараз уже не спостерігаємо подібні пориви. Якщо говорити про виступи етнічних груп - для цього потрібен лідер на місці. Якщо є гарний лідер, співпрацює з нами, тоді він набуває спроможності і можна про щось говорити. Саме по собі нічого ніколи не відбувається, бунт вагнерівців готувався дуже заздалегідь", - заявив Буданов.

Він зазначив, що Пригожин "досить важка особистість, російський ультрапатріот".

"Його підловили на патріотизмі. Він готувався зайти в Кремль, думав насправді рятувати Росію. Але йому пояснили: ти одразу не врятуєш Росію, а розірвеш її. Бо якщо навіть ти будеш в Кремлі, то номінальне керівництво держави десь в іншому місці. І ти вже назад нічого не з’єднаєш. І він зупинився, прислухався до Лукашенка, це він йому про це говорив. Це правда, ніхто інший не зміг його умовити, а він зайшов саме з аргументів патріотизму", - розповів керівник ГУР.

Раніше у британській розвідці пояснили, що відбулось з "Вагнером" після загибелі Пригожина.