RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Росіяни обезголовили українського військового - боєць "Осман" назвав причетного до вбивства

Військовослужбовці 155-ї бригади Тихоокеанського флоту РФ відрізали голову українському солдату та опублікували відео з нею.

Про це повідомили аналітики DeepState.

Відео було знято на контрольно-пропускному пункті "Колотилівка" у Білгородській області, де 12 серпня ЗСУ намагалися перетнути кордон з РФ.

"Враховуючи, що 155-та бригада мп вже щонайменше двічі оновлювали свій склад через рекордні втрати, злочини здійснюють прості в***и, які ще вчора були цивільними, а зараз мобілізовані", - зазначили в DeepState.

За даними української розвідки, 155-та гвардійська бригада причетна до вбивств мирних жителів у Бучі, Ірпені та Гостомелі.

Український боєць Станислав Бунятов з позивним "Осман" заявив, що вже відомо, хто наказав відрізати головоу вбитому військовцю.

"155-та бригада морської піхоти — дуже гнила структура, командири якої готові за 1300 доларів видати позивні, ПІБ, контакти та адреси ваших родичів. На даний момент відомо, що позивний пі***а, який віддав наказ відрізати голови нашим 200 і насаджувати їх на піки, — це "Пушкарь". Ховай своїх с**єк, ч**т, за 600 доларів їх можуть пустити по колу", - повідомив боєць.

Також українським військовим рекомендували не брати в полон росіян з 155-ї бригади.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста щодо чергового акту порушення міжнародного гуманітарного права російською стороною.

"Такі відео ворог використовує, аби залякати та деморалізувати українців. Однак це тільки стверджує нас у прагненні притягнути кожного, хто вчиняє такі нелюдські звірства, до неминучої відповідальності!", - написав він.

Відомо, що відео поширив z-канал "Тройка".