RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Львівські десантники затрофеїли "аналоговнєтний" "Прорив" на Курщині

Бійці ЗСУ, які беруть участь в операції на території Курської області РФ, затрофеїли "гордість" російської армії - танк Т-90М "Прорив".

Про це йдеться в офіційному каналі 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади в Telegram.

"Неперевершено неефективний як в прориві, так і в обороні", - так охарактеризували українські захисники захоплений трофей, яким так пишаються росіяни.

Новітній російський танк Т-90М "Прорив", не встигнувши повоювати, став трофеєм Галицьких десантників під час рейду на Курщині.

"Росіяни, в паніці покинули бойову машину без бою, попередньо довівши до технічної несправності", - йдеться в повідомленні.

Десантники 80-ї бригади швидко оцінили та освоїли "аналоговнєтну" техніку, відремонтували, завели і тепер машина війни нищитиме своїх творців на боці України.

Як повідомляв "Апостроф", Сили оборони, які проводять операцію в Курській області РФ, зруйнували важливий для росіян міст поблизу населеного пункту Глушкове у Курській області РФ. Він був частиною логістичного ланцюга російської армії.

Нагадаємо, Сили оборони України в Курській області РФ завдали удару по другому мосту, через який йшло постачання російських частин в Глушківському районі.