RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

В ДСНС показали наслідки російської атаки у Луцьку

Вранці 26 серпня Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні, зокрема вибухи лунали і у Луцьку. Місцева влада повідомляла про пошкодження в місті та одного загиблого. В ДСНС показали перші кадри з наслідками російського удару у Луцьку.

Відповідні фотографії опублікували Facebook-сторінці Головного управління ДСНС України у Волинській області.

В повідомленні зауважують:

"У Луцьку рятувальники ліквідували наслідки російської атаки. Подія трапилась сьогодні близько 8:30 у місті Луцьку на одному з проспектів".


Відомо про влучання у багатоквартирний житловий будинок, в результаті чого пошкоджено майно громадян та споруда.

"Рятувальники ліквідували наслідки горіння та руйнувань конструкцій в квартирі, мешканцям надавалась допомога для евакуації в безпечне місце", - повідомляють в ДСНС.

Крім того, міський голова Луцька Ігор Поліщук писав, що внаслідок вимкнення електроенергії, у більшості районів Луцька вимкнене і водопостачання: "Спеціалісти КП «Луцькводоканал» виїдуть на місця для увімкнення генераторів та відновлення водопостачання одразу після завершення повітряної тривоги". Він зауважував на пошкодженні обʼєкта інфраструктури у місті: "Наразі (о 09:05 - "Апостроф") є інформація про одного загиблого".

Начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко писав, що спершу уламки збитого "шахеда" впали на територію обласного центру. В результаті пошкоджено багатоквартирний будинок. Пізніше він також повідомив про пошкодження ще одного житлового будинку в обласному центрі.

Як повідомляв "Апостроф", український воєнний кореспондент Богдан Мирошников повідомив, що 26 серпня противник застосував для повітряного удару ракети та безпілотники "Shahed", ціливши переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.