RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Як і чим били росіяни по Києву цієї ночі — звіт

В ніч на 27 серпня Росія знову здійснила комбінований, ракетно-дроновий удар по Україні, залучивши для атаки безпілотники та різні типи ракет. В результаті падіння уламків фіксували загоряння в кількох районах столиці.

Про це повідомляє начальник КМВА Сергій Попко.

Він зазначає, що для атаки противник застосував ударні БпЛА, балістичні, крилаті та аеробалістичні ракети: "У Києві повітряна тривога з початку доби оголошувалася 4 рази і тривала сумарно понад 5 годин".

Спочатку повітряна тривога була пов'язана з атакою ворожих дронів, попередньо типу «Shahed»: "Безпілотники заходили на місто хвилями та з різних напрямків".

Надалі, як зазначає начальник КМВА, близько третьої ночі противник підняв у повітря кілька бортів МіГ-31К, які випустили ракети «Кинджал» через Київщину в напрямку західних областей України. Практично одночасно злетіли також кілька ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

"Попередньо, крилаті ракети Х-101 з цих бортів атакували Київ близько 5-ї ранку. Повітряний удар, як і вчора, знов закінчився хвилями атак баражуючих боєприпасів", - пише Попко.

Попередньо сили та засоби ППО від початку цієї доби знищили навколо Києва близько півтора десятка ударних дронів та кілька ракет. "Все, що летіло на столицю України – знищено", - підсумував він.

Проте фіксувались наслідки падіння уламків: "Станом на цю хвилину (08:44 - "Апостроф"), за даними оперативного зведення в лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського району зафіксовано падіння уламків. Внаслідок чого виникли осередки займань лісової підстилки. Деякі вже ліквідовані, решта – локалізовані. Оперативні служби працюють на місці. Інформація щодо потерпілих не надходила. В столиці – без руйнувань".

Як повідомляв раніше "Апостроф", під час чергового масованого комбінованого ракетно-дронового удару по Україні Росія застосувала проти столиці не лише ударні безпілотники, які РФ запустила ще вночі, а й ракети, зокрема аеробалістичний «Кинджал».