RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Як пройшла третя поспіль російська масована повітряна атака на Київ

В ніч на 29 серпня Росія здійснила третю масовану повітряну атаку на Київ за 4 дні. Повітряна тривога в столиці тривала понад 5 годин. Наслідки падіння уламків ворожих БпЛА фіксують в трьох районах столиці.

Про це повідомляє начальник КМВА Сергій Попко.

Цієї ночі столицю, за його словами, атакували виключно ударні БпЛА: "...попередньо на кшталт «Shahed»".

"На Київ російські безпілотники летіли з території окупованої Херсонщини та курської області РФ ще до опівночі, близько 23:00. На столицю баражуючі боєприпаси заходили хвилями та з різних напрямків", - йдеться у повідомленні.

Повітряна тривога в Києві тривала понад 5 годин. Під час протиповітряного бою над столицею ліквідували понад десяток ударних дронів ворога.

Щодо наслідків Попко розповідає наступне:

"Внаслідок атаки ударних БпЛА в Голосіївському районі Києва сталося падіння уламків на територію житлової забудови. Попередньо, пошкоджено вікна та двері в багатоквартирному будинку. В Дніпровському районі міста було зафіксовано падіння уламків на територію житлової забудови, але без негативних наслідків".

Впали уламки також і у Деснянському районі міста: "...впали на територію приватного домогосподарства, виникла пожежа у нежитловій будові, яку оперативно ліквідували".

Інформації щодо постраждалих в результаті атаки не надходило.

Нагадаємо, 26 серпня "Апостроф" повідомляв, що під час чергового масованого комбінованого ракетно-дронового удару по Україні Росія застосувала проти столиці не лише ударні безпілотники, які РФ запустила ще вночі, а й ракети, зокрема аеробалістичний «Кинджал».

В ніч на 27 серпня Росія знову здійснила комбінований, ракетно-дроновий удар по Україні, залучивши для атаки безпілотники та різні типи ракет. В результаті падіння уламків фіксували загоряння в кількох районах столиці.