RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як навчити дитину прокидатися вранці саму: поради батькам

Деякі батьки не бачать сенсу у тому, щоб дитина змалку привчилася самотужки рано прокидатися. Але таким чином дитина привчається до самостійності та відповідальності.

Одним із засобів, який привчить дитину прокидатися, є персональний будильник, чим батьки, як правило, нехтують, пише "Апостроф".

Нормальний дитячий сон дуже міцний і щоб дитина привчилася прокидатися вранці без допомоги батьків, спеціальний електронний будильник у такому випадку буде гарним виходом із ситуації.

Потрібно навчити малюка заводити годинник на потрібний час. Мелодія повинна підбадьорити дитину, підняти настрій, а не злякати. Якщо дитина прокидається досить швидко, краще обрати спокійну музику, а більш ритмічна підійде для соньків.

Утім, якщо будильник спочатку не діє на дитину, треба шукати причину цього. Варто пам'ятати, що для "закріплення звички" іноді потрібно два-три тижні. Також необхідно дотримуватися режиму й лягати спати не пізніше 22-ї години.

Щоб малюк зрозумів, для чого потрібно прокидатися рано, необхідно пояснити недоліки запізнення та чому важливо приходити вчасно. Коли ж дитина врешті решт прокинулася сама, треба щиро похвалити її. Це мотивуватиме.

Нагадаємо, названо п'ятьох найбільш неслухняних дітей за знаком Зодіаку.