RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Не лише віддати борги: що обов'язково треба зробити до Нового року

Наближається день, на який у всі часи дуже чекали і дорослі, і малюки. Цього року різдвяні свята для України пройдуть із гірким присмаком, проте українці, як ніколи вірять у новорічне диво, загадуючи однакове для всіх бажання – перемогу над російськими окупантами.

"Апостроф" розповідає, що потрібно встигнути зробити до Нового року, щоб він був яскравим, веселим, успішним та з мінімумом негативних емоцій.

Читайте також: Інакше Кролик принесе біду: які речі слід викинути з дому до Нового року

Так, насамперед рекомендується довиконувати всі свої обіцянки. Їх важливо було виконати відразу, проте, якщо не вдалося це зробити раніше, зараз саме час. Те саме стосується і боргів – чим більше добрих незавершених справ людина доробить до кінця року, тим більше полегшення та радість відчує.

Також існує практика так званого "очищення". Вважається, що тільки очистивши простір навколо себе, можна зробити себе чистішим зсередини. Саме тому необхідно перебрати гардероб і віддати непотрібні речі нужденним, навести лад у книжковій шафі та тумбочках, а також викинути непотрібні чеки та папірці.

Крім того, психологи рекомендують виписати на листку свої досягнення та провали за рік. Щоб краще зорієнтуватися, можна поставити такі питання:

  • Яким був рік?
  • Краще досягнення за рік і найбільш феєричний провал?
  • Якій сфері в житті було приділено найбільшу увагу, а що найбільше ігнорувалося?
  • Якої мети було досягнуто, а яка провалилася?
  • Наскільки ви задоволені тим, де зараз перебуваєте — місце, фінанси, оточення, робота?

Ще важливо нарешті зібратися з друзями та влаштувати тематичну вечірку чи просто поспілкуватися до душі. Для створення атмосфери можна прикрасити простір.

І насамкінець - якщо ви відкладали щось протягом майже всього року, зараз саме час виконати це або просто забути.

Раніше ми писали, що не варто дарувати у Новий, 2023 рік.