RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Землю накрила магнітна буря: скільки триватиме "сонячний шторм" і як захиститися

Землю накрила потужна магнітна буря К-індексу, що відповідає червоному рівню – вона ще продовжуватиметься у середу, 25 жовтня та послабне наступного дня.

Про це повідомляє Meteoagent.

Магнітна буря являє собою енергетичні викиди, що виникають в результаті різних вибухів та сплесків на поверхні Сонця і спричиняють підвищення геомагнітної активності. Під час таких вибухів сонячна енергія поширюється у різні напрямки, включаючи і той, що спрямований до Землі.

Ця енергія складається з набору заряджених частинок, таких як протони та електрони, які здатні переміщуватися з великою швидкістю в космічному просторі. Коли ці заряджені частинки взаємодіють з магнітосферою Землі, вони можуть викликати активність, відому як сонячні або магнітні бурі.

Бурі розрізняються за своєю інтенсивністю, яка визначається спалахами на Сонці. Невеликі магнітні коливання зазвичай майже не відчутні і класифікуються за значенням К-індексу 2 або 3. Бурі з К-індексом 4 – уже відчуваються.

Бурі з класифікацією вище К-індексу 5 вважаються бурями червоного рівня. Вони можуть спричиняти збої в роботі супутників, GPRS, мобільного зв'язку, а також в електромережах. Більш потужні бурі можуть викликати навіть таке явище, як полярне сяйво. Також потужні магнітні бурі можуть також впливати на самопочуття значної кількості людей на планеті Земля.

Читайте також: Сонячне і місячне затемнення в жовтні 2023: які дні будуть сприятливими, а які - небезпечними

Згідно з даними супутникових систем, таких як NOAA та TESIS, а також міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, магнітна буря з К-індексом 5 атакувала Землю 21 жовтня. 24 жовтня ця буря посилилася й досягла К-індексу 6, що відповідає бурі червоного рівня. У середу, 25 жовтня, вона дещо послабне і піде на спад лише наступного дня.

Вплив магнітних бур на людей

Вчені всього світу досліджують вплив магнітних бур на людей уже протягом багатьох років, і дотепер немає єдиного погляду на це питання. Однак, існує значна кількість досліджень, які підтверджують взаємозв'язок між погіршенням самопочуття людей та магнітними бурями. Під час цих періодів багато людей скаржаться на слабкість та головні болі, і звертаються до лікарів, зокрема до кардіологів, частіше ніж зазвичай.

Що робити у дні магнітних бур

Медики наголошують, що у такі дні варто більше відпочивати, висипатися, гуляти на природі. Окрім цього – нормально харчуватися та пити достатню кількість води. Намагатися уникати стресів та за необхідності звертатися до лікаря.

Раніше ми писали, коли варто чекати магнітних бур у жовтні.

  • Вас може зацікавити:

Місячний календар на жовтень 2023 року: коли добрі дні, а коли не можна розпочинати нові справи

Коридор затемнень зачепить кожного: гороскоп на жовтень для всіх знаків Зодіаку

Ці знаки Зодіаку завжди одружуються по коханню, а не через гроші