RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Магія підкаже: 11 найкращих способів ворожінь на Різдво

У понеділок, 25 грудня, українці відзначатимуть одне з найголовніших церковних свят - Різдво Христове.

"Апостроф" розповідає про 11 способів ворожіння, яке притаманне цьому святу.

Читайте також: Як колядувати на Різдво: традиції і тексти 10 найкращих колядок

Ворожіння на яблуках

Після вечері треба узяти яблуко і розрізати його навпіл. Якщо всередині ви помітите зірочку правильної форми з кісточок - 2024 рік буде щасливим для того, хто ворожить.

Ворожіння на любовне сновидіння

Дівчині перед сном необхідно з’їсти що-небудь солоне. Головне правило - в жодному разі не запивати водою. Лягаючи спати, потрібно промовити: "Суджений, ряджений, прийди до мене і дай мені напитися". Хто прийде напоїти - за того дівчина й вийде заміж.

Друге ворожіння на сновидіння

Треба взяти миску з водою і невелику дерев’яну паличку. Перед сном треба покласти паличку у воду, поставити під ліжко і промовити: "Суджений, прийди мене через місток перевести". Кого ви побачите уві сні - той і буде вашим коханим.

Ворожіння з гребінцем

Дівчина має покласти під подушку гребінець, примовляючи: "Суджений-ряджений, причеши мені голову". Друга половина уві сні має їй розчесати волосся.

Ворожіння з чобітком

Дівчата по черзі кидають чобіт або туфельку на дорогу і за напрямом "носка" дізнаються бік, де на них чекає весілля.

Ворожіння на сірниках

З боків сірникової коробки вставляються два сірники і підпалюють. Якщо згорілі головки будуть звернені одна до одної – необхідні закохані незабаром одружаться.

Ворожіння на бажання

Для цього потрібна кішка. Слід загадати бажання і покликати кішку. Якщо вона переступить поріг кімнати лівою лапою - бажання здійсниться.

Оклик перехожих

Дівчина повинна вийти опівночі на вулицю й запитати ім'я у першого зустрічного. Саме так зватимуть її чоловіка, який буде гарним та багатим.

Ворожіння на картах

Перед сном дівчина має покласти під подушку чотирьох королів і промовити: "Хто мій суджений, хто мій ряджений, той хай присниться мені уві сні". Якщо присниться піковий король – наречений буде старим і ревнивцем, король червоний - молодий і багатий, хрестовий – чекай сватів від військового або бізнесмена, а бубновий – від бажаного.

Ворожіння на голці

Взяти дві голки. Спочатку змастити вушко голки воском, потім опустити в ємність з чистою водою. Залежно від того, як будуть ці голки опускатися, таким і буде передбачення:

  • якщо голки дуже швидко пішли на дно – зовсім скоро збудуться ваші бажання;
  • впали на дно одна на одну – на вас чекає чисте й світле кохання;
  • якщо голки впали на різні краї ємності – невдача та розлука.

Ворожіння на дзеркалах

Для ворожіння беруться два дзеркала (великих і за можливості рівної величини), які необхідно встановити один напроти одного і висвітлити двома свічками, щоб вийшов довгий коридор, осяяний вогнями. У кімнаті не повинно бути жодної іншої людини чи тварини. У кінці утвориться коридор між двома дзеркалами і має з’явитися суджений. Однак варто пам'ятати, що можна побачити не тільки кохання, а й усяліку нечисть.

Раніше ми розповідали, що які існують правила ворожіння на Різдво.

Вас може зацікавити:

П’ять давніх українських колядок для негостинних господарів

Святвечір 2023: що потрібно та заборонено робити 24 грудня перед Різдвом

З Різдвом Христовим! Найкращі листівки, вірші, проза та відеопривітання