RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Різдвяні ворожіння: які існують правила і найпопулярніші способи дізнатись майбутнє

Гадання на Різдво - це особливий ритуал, до якого треба підготуватися не тільки вивчивши алгоритм дій, а й поцікавитись історією, традиціями і віруваннями. Саме період від Різдва до Хрещення наші пращури вважали вдалим часом для гадань, адже сама атмосфера новорічних свят сприяє тому щоб без остраху планувати майбутнє.

"Апостроф" розповість про правила гадання та основні обряди, пов'язані з цим.

Правила гадання на Різдво

Перед гаданням рекомендують поститися до першої зірки на небосхилі, щоб духовно очиститися і ясніше мислити. Для ритуалу варто надягти красивий довгий вільний одяг, розпустити волосся. В день гадання не варто працювати, а замість цього святкувати з рідними.

Під час гадань не можна перехрещувати руки та ноги, також було заведено знімати хрестик.

Вранці ж після гадань не можна нічого виносити з дому, і якнайскоріше варто відвідати церкву і поставити свічку на честь Спасителя.

Різдвяні гадання

Щоб дізнатися майбутнє, гадали на застиглому воску: візьміть віск або церковні свічки, розтопіть на повільному вогні, налийте в миску молоко, поставте його біля входу в будинок і прошепочіть: "Домовий, господарю мій, прийди під поріг напитися молока, поїсти воску", і вилийте віск в молоко. По застиглому воску гадали на майбутнє, трактуючи фігури так: чіткий хрест – до неприємностей, розмитий – до проблем з грошима чи особистим життям, квітка - кохання чи шлюб, тваринка – до ворога, людина – друга, смуги воску - до частих переїздів, подорожі, але й до удачі.

Популярні гадання з кільцем були наступними: треба взяти кільце заміжньої подруги, кинути його в склянку з водою та попросити нареченого показатися, у цей момент треба заглядати в кільце. Також існувало гадання з волоссям: візьміть довгий волосок з голови, протягніть його через кільце, тримаючи кінці між пальцями вказівника та великого пальця, налийте в склянку води з природної водойми, скажіть: "Вийду чи я заміж цього року?", "Знайома чи я з майбутнім чоловіком?", "Будуть у нас діти?", і якщо кільце зробить рух - відповідь "так", якщо качається - відповідь "ні", а якщо не рухається - відповіді немає.

Гадання з картами: перед сном покладіть під подушку чотири королі, засинаючи, прошепочіть "Наречений мій, ряжений, наснися мені уві сні", і вранці обдумайте сон, якщо наснився піковий король – буде старий і ревнивий наречений, червоний - молодий і багатий, хрестовий - військовий чи бізнесмен, бубновий - коханий чоловік. Якщо ніхто не наснився, треба навмання витягти з-під подушки короля, і зробити висновки.

Ворожіння за допомогою дзеркал: знадобляться два дзеркала навпроти одне одного, дівчина сідає за стіл між дзеркалами, праворуч і ліворуч ставить запалені свічки, дивлячись у дзеркало, примовляйте "наречений, ряжений, здайся, прийди до мене", тоді дзеркало може потьмяніти, і у відображенні з'явиться обличчя.

Ворожіння за допомогою квасолі: треба взяти три сухі квасолини, одну очистити, другу очистити до половини, третю залишити як є, квасолини розкласти в пакетики, сховати під подушку і лягти спати. Різдвяного ранку дістати навмання пакетик з-під подушки, якщо попалася очищена квасолина – наречений буде забезпечений, у шкірці – матеріальні труднощі.

Раніше "Апостроф" розповідав про історію та традиції Святвечора та Різдва.

Вас може зацікавити:

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: