RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

До Землі наближається ще одна комета: її видно буде неозброєним оком

Восени 2024 року повз Землю пролітатиме комета під назвою C/2023 A3, яку можна буде побачити неозброєним оком. Вона стане другою кометою за півроку, які зможуть побачити на Землі - у квітні ми мали можливість спостерігати за "кометою Диявола".

Про це пише Space.

Читайте також: Спадний Місяць несе багато змін: чого очікувати з 25 квітня до 7 травня

Повідомляється, що комета поки що знаходиться далеко від Землі та у вересні вона уже наблизиться до Сонця, тобто і до нашої планети, рухаючись Сонячною системою. Прогнозується, що під час наближення до Землі, комета своєю яскравістю затьмарить більшість зірок на нічному небі.

У той час, коли комети наближаються до Сонця, вони нагріваються і лід на їхній поверхні випаровується. У результаті утворюється, так звана кома, яка розширюється під впливом сонячного вітру і виникає відомий кометний хвіст.

Чим ближче комета наблизиться до Землі, тим яскравіше вона сяятиме. За твердженнями вчених у вересні-жовтні комета наблизиться до Сонця й опиниться від Землі на відстані 70 млн км. Існує ймовірність, що комета C/2023 A3 у нічному небі може сяяти дуже яскраво, так, що буде помітно неозброєним оком. Але цього може не статися, адже спрогнозувати поведінку комети дуже складно.

Астрономи достеменно не знають чи наближалася комета C/2023 A3 коли-небудь до Сонця, адже вона вперше прилетіла у внутрішню частину Сонячної системи.

Може відбутися й інший варіант розвитку подій - комета може зруйнуватися під впливом тепла Сонця. Адже вважається, що комети, які підлітають до Сонця вперше, дуже схильні до руйнування.

Астрономи продовжують спостерігати за кометою C/2023 A3 та з часом зможуть сказати чи дуже вона дуже яскравою та, що врешті з нею відбудеться.

Раніше ми повідомляли, що у травні магнітні бурі середньої інтенсивності очікуються 19-21 числа.

  • Вам також може бути цікаво:

В Україні помітили дивні знаки в небі: минулого року таке вже бачили в Києві, фото

Трапляється дуже рідко: в Україні в грудні помітили незвичайне природне явище, фото

У небі над Києвом помітили магічне "знамення": чого чекати найближчим часом