RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Що загрожує за втечу з місця ДТП: Верховний суд дав сувору відповідь

У Верховному Суді України розповіли, які наслідки чекають водія у разі втечі з місця ДТП, не зважаючи на стан постраждалого.

Про це повідомляє “Ліга Закон”.

У Верховному Суді вважають, що водій у будь-якому разі зобов'язаний понести відповідальність за статтею 135 Кримінального кодексу. На рішення не впливають мотиви та стан постраждалого. Тобто навіть якщо жертві ДТП ніяк не можна було б допомогти, водій не має права покидати місце аварії.

“Суб'єктивна сторона злочину, передбаченого ст. 135 КК, завжди характеризується прямим умислом щодо самого діяння. Що стосується наслідків, то ставлення суб'єкта злочину до них завжди характеризується необережністю (злочинною недбалістю чи злочинною самовпевненістю). Вольовий момент вчинення злочину, передбаченого ст. 135 КК, полягає у небажанні суб'єкта злочину надати допомогу безпорадній особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані”, - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що хоч відеофіксація порушень ПДР виписала штрафи на десятки мільйонів, платять їх не всі.