RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Lanos залишається в лідерах: свіжий рейтинг найпопулярніших в Україні авто з ГБО

Легалізація ГБО в Україні коштує понад 3 тисячі гривень. Через це багато водіїв вважають за краще реєструвати переобладнання лише під час продажу свого транспортного засобу. При аналізі ринку стає безглуздо стежити за тим, скільки українських водіїв витратили грошей на переобладнання своїх автомобілів. Більш інформативну картинку дають продажі автомобілів з ГБО.

Відповідну статистику опублікував портал AUTO.RIA.com.

Так, судячи з найсвіжіших даних, лише за червень цього року в Україні було придбано 18,8 тисяч автомобілів, переобладнаних під "блакитне паливо". Це становить 19,2% від загальної кількості продажів б/у автомобілів.

Як і раніше, найчастіше продавали автомобілі Daewoo Lanos, проте деякі зміни все ж присутні.

В Україні стали менше торгувати бюджетними або ранніми моделями, до яких можна віднести ВАЗ 2109/99, ВАЗ-2107, Renault Logan, Skoda Fabia. Однак при цьому впевнено зафіксували свої позиції та навіть трохи піднялися вгору автомобілі з "об'ємними" двигунами без прямого впорскування пального й турбонаддува, на які доцільно встановити ГБО для зменшення витрат на паливо. До таких відносяться Volkswagen Golf, Nissan Rogue, Hyundai Tucson і деякі інші.

Раніше ми також повідомляли про те, як підготувати автомобіль до далекої поїздки: що перевірити в першу чергу.