RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Установка ГБО на автомобіль: як в Україні перереєструвати транспортний засіб

Головний сервісний центр МВС розповів які документи необхідно мати українцям для перереєстрації транспортного засобу після встановлення газобалонного обладнання (ГБО).

Про це повідомляє ГСЦ МВС.

Державна перереєстрація переобладнаних транспортних засобів (ТЗ) проводиться на підставі документів про відповідність їх вимогам безпеки дорожнього руху. Мається на увазі свідоцтво про погодження конструкції ТЗ щодо забезпечення безпеки дорожнього руху. Воно оформлюється на відповідний вид переобладнання держпідприємством "ДержавтотрансНДІпроект" або ГСЦ МВС.

Це свідоцтво подається разом із сертифікатом відповідності або актом техекспертизи. Його можна отримати від органу з оцінки відповідності, який визнаний та призначений в установленому порядку проводити процедуру сертифікації ТЗ, а також актом приймання-передачі ТЗ за установленою формою.

Після проведення переобладнання авто можна переєструвати протягом 10 днів у сервісному центрі МВС. Власнику видають нове свідоцтво про реєстрацію із записом про встановлення на автомобіль газобалонного обладнання.

Для держперереєстрації ТЗ потрібні такі документи:

  • паспорт громадянина України (якщо ID-картка - окремо довідка про реєстрацію місця проживання особи) або тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне/тимчасове проживання, посвідчення біженця або посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;
  • ІНН;
  • акт приймання-передачі авто від підприємства, на якому встановлюється ГБО;
  • свідоцтво про погодження конструкцій від підприємства, на якому встановлюється ГБО;
  • сертифікат відповідності або акт технічної експертизи (для автобусів - лише сертифікат відповідності);
  • для юридичних осіб - наказ керівника підприємства за призначення відповідальної особи.

Варто додати, що не обов’язково мати при собі цей транспортний засіб.

Нагадаємо, легалізація ГБО в Україні коштує понад 3 тисячі гривень. Через це багато водіїв вважають за краще реєструвати переобладнання лише під час продажу свого транспортного засобу. При аналізі ринку стає безглуздо стежити за тим, скільки українських водіїв витратили грошей на переобладнання своїх автомобілів. Більш інформативну картинку дають продажі автомобілів з ГБО.