RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Поговори зі мною, лампа: що означать яскраві картинки на торпеді авто

У багатьох автомобілів на приладовій панелі періодично спалахують якісь інформаційні індикатори, які мають свій дизайн. Їх різновидів досить багато, а значить запам'ятати значення кожного з них важко. При цьому, з огляду на те, що деякі автовиробники розробляють свої унікальні "значки", в цьому немає майже ніякого сенсу. Однак важливо розуміти загальний зміст.

Портал "АвтоЦентр" розповів, як розуміти загальну концепцію дизайну індикаторів на приладових панелях автомобілів, щоб розшифровувати закладену в них інформацію.

За допомогою цих символів автомобіль здатний інформувати водія, наприклад, про стан найбільш відповідальних систем.

Залежно від важливості тієї чи іншої події, всі ці індикатори можна розділити за кольором: червоний, зелений і оранжевий.

Червоні індикатори, як правило, є аварійними і означають сигнал тривоги. Також вони можуть попереджати про заборону того чи іншого дії, яке може привести до небажаних або небезпечних наслідків.

Помаранчеві "лампочки" є попереджувальними. Як правило, вони позначають сервісні попередження: нагадування, рекомендації, інформація про проблеми в другорядних системах, відмову допоміжного датчика і т.п. Найчастіше помаранчеві індикатори не позначав якийсь заборону, але вимагають від водія звернути на щось увагу.

Зелені "значки" завжди повідомляють про позитивні явища: якась система активована, якийсь прилад увімкнений або перебуває в стані очікування. Потрібно відзначити, що насправді далеко не всі значки в «інформаційній» групі мають зелений колір - є тут і помаранчеві, і червоні, і навіть сині.

Варто відзначити,

що ця інформація для багатьох водіїв, які володіють сучасними авто, не актуальна. Вони часто бувають оснащені хорошими бортовими комп'ютерами, які інформують своїх власники не різнокольоровими індикаторами, а цілком виразної промовою на зрозумілій власнику мовою.

Раніше ми також повідомляли про те, що названі найпопулярніші в Україні кольору авто: яскравість не в моді.