RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Сезонна заміна шин: експерти дали 5 важливих порад

Фахівці по авто дали п'ять порад як правильно підібрати шини під час сезонної їх зміни і які виконати кроки при заміні.

Про це повідомляє "За кермом".

Оцінка стану шин

Експерти розповідають, що глибина протектора на зимовій шині повинна бути не менше 4 мм. Далі потрібно оцінити рівномірність зносу, не повинно бути здуття і порізів боковин, так не можна їздити. Також необхідно поміняти передні та задні шини місцями, а перед зберіганням їх варто підписувати. Зношені шини потрібно замінювати попарно, тому що небезпечно на одній осі мати їх з різним зносом. Відрегулювати сходження можна в сервісі.

"Шипи" або "липучка"

Важливі умови, в яких будуть зберігатися шини. Якщо сильні морози, а місцевість пересічена, то експерти радять брати "шипи". А якщо місто з чистим асфальтом, зберігання при невеликій плюсовій температурі, а сніг зазвичай пухкий - тоді "липучка" (фрикційні шини).

Відгуки

Варто вивчити відгуки в інтернеті з приводу тих чи інших моделей шин. Фахівці рекомендують брати відомі бренди, так як у них є гарантія та своє представництво в Україні.

Малюнок протектора

Тут теж важлива місцевість:

  • Симетричний ненаправлений малюнок - для сільської місцевості, тому що управління комфортне, плюс хороше зчеплення і водовідведення, а також самоочищення від бруду.
  • Симетричний направлений малюнок - місто. Бюджетно і якісно, відведення води і снігу, правда шум підвищений.
  • Асиметричний ненаправлений малюнок - будь-яка місцевість. Це преміальний варіант, дорогий і високотехнологічний. Дорожнеча виправдовується відмінним зчепленням, керованістю і поперечною стійкістю. Ці шини витримують будь-які високі навантаження. Для преміум авто не можна купувати шини не дуже хорошої якості, тому що погіршиться швидкість, зноситься підвіска і збільшиться витрата палива.

Розмір

Потрібну інформацію про розмір шин можна знайти в інструкції по експлуатації авто, на його офіційному сайті. Також маркування є на шинах, які вже стоять на машині. Для прикладу, 255/30 R20 означає, що 255 - це ширина покришки в міліметрах, а висота 30% від ширини, R20 - внутрішній (посадковий) діаметр - 20 дюймів. Ще є індекси швидкості та навантаження - рекомендується їх дотримуватися.

Також експерти порадили не вибирати зовсім вже дешеві варіанти. Для економії можна спробувати купити хороші шини на вторинному ринку, тільки вік не повинен перевищує двох-трьох років.

Нагадаємо, експерти назвали що категорично заборонено робити з автомобілем напередодні холодів.