RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Знімайте на відео і заробляйте гроші: свідкам порушень ПДР пропонують винагороду

У парламенті з'явився законопроект, який передбачає виплату винагороди свідкам порушень ПДР. Закон дозволить поліцейським штрафувати порушників на основі відео свідків. А людині, яка зафіксує порушення на камеру, виплатять частину накладеного на водія штрафу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Автор законопроекту Денис Маслов стверджує, що щодня таких відео в мережі з'являються сотні. Однак, наслідки їх публікації - мінімальні.

На основі відео очевидців хочуть дозволити штрафувати водіїв за серйозні порушення - наприклад, проїзд на заборонний сигнал світлофора, порушення подвійної суцільної смуги.

Автор законопроекту вважає, що таке нововведення буде дисциплінувати водіїв на дорозі. "Коли ти знаєш, що будь-хто з сусідньої машини може знімати, то задумаєшся, чи варто порушувати правила", - зазначив Денис Маслов.

Водій зможе оскаржити штраф, але, якщо експертиза визнає відео справжнім, то заплатить ще й за послуги експертів.

Тестова версія додатка, призначеного для зйомок порушень ПДР, працює вже майже рік. Поки громадська організація збирає це відео і вручну направляє матеріали в правоохоронні органи.

До Верховної Ради подано також альтернативний законопроект, з якого прибрали норму, що дозволяє фіксувати порушення правил парковки. Як каже його автор, Олександра Устинова, в сучасних умовах це може перетворитися в переслідування.

Раніше ми також публікували поради майбутнім водіям для підготовки до здачі іспиту на знання правил дорожнього руху.