RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

На який гумі потрібно їздити взимку: німецькі інженери дали поради

Німецькі інженери дали поради водіям по вибору зимових шин в залежності від типу легкового авто та умов експлуатації.

Про це розповідає auto.24tv.ua.

Умови експлуатації позначені на бічній поверхні шини сніжинкою на тлі гори з трьома вершинами і сертифікацією 3PMSF.

Шиповані шини підійдуть жителям гірських районів, або тим, хто часто їздить у гори. Якщо ж взимку в пересуваєтеся тільки по місту, шипи не потрібні.

Для комфортного керування автомобілем на різних зимових поверхнях (на чистому або мокрому асфальті, на м'якому або свіжоукатаному снігу), в зимовій шині багато канавок, ламелей та розрізів. Всі вони відповідають за свою ділянку "роботи".

Якщо зима тепла, або для південних регіонів країни хорошим вибором є всесезонні шини із зимовою омологацією AllSeasonContact з подовженим перебігом. Вона добре показує себе в експлуатації в дощ і в складних погодних умовах, при цьому стабільно поводиться і на сніжному покритті.

Зимові шини WinterContact TS 860 підходять для більшості легкових автомобілів. У них - направлений малюнок протектора з візерунком ялинки, який забезпечує відмінне зчеплення на снігу і мокрому асфальті. Масивні блоки протектора відповідають за короткий гальмівний шлях.

Для кросоверів/SUV і легковиків люкс-класу оптимально підійдуть шини WinterContact TS 850P. Їх асиметричний протектор забезпечує найкращі властивості на снігу.

Тим, хто цінує спортивний стиль водіння найкраще підійдуть шини WinterContact TS 860S. Посилене плече протектора забезпечує високу курсову стійкість, а велика кількість ламелей дає стабільність на снігу і воді.

Як писав "Апостроф", раніше фахівці з авто дали п'ять порад як правильно підібрати шини під час сезонної їх зміни і які виконати кроки при заміні.