RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні протестували зимові шини для легкових авто: опубліковано рейтинг

Експерти назвали найкращі зимові шини преміум і медіум класів для легкових авто D-сегменту і середньорозмірних кросоверів.

Про це повідомляє Auto24.

Фахівці української групи Testing Tyres Group випробували на спеціальних полігонах такі шини: Фахівці української групи Testing Tyres Group випробували на спеціальних полігонах такі шини: Continental VikingContact 7, Hankook Winter I*Cept IZ2 W616, Michelin X-Ice XI3, Nokian Hakkapeliitta R3 SUV, Pirelli Winter Ice Zero Friction і Toyo Observe Garit GSi5.

У даному тесті вони були представлені в розмірі 215/65R17, поширений серед середньорозмірних SUV-паркетників і легковиків D-класу.

Підсумки тестів

1. Continental VikingContact 7

Набравши сумарно 9 балів, ця модель отримала в рейтингу безпеки п'ять зірок. Шина показала хороші збалансовані характеристики на всіх зимових типах дорожнього покриття - сніг, лід, мокрий і сухий асфальт. Безумовно, і коштують такі шини недешево.

2. Nokian Hakkapeliitta R3 SUV

За своїми властивостями дуже близька до німецької шині опинилася фінська Nokian Hakkapeliitta R3 SUV. Вона тільки в декількох тестах трохи поступилася моделі від Continental, і опинилася на другій позиції рейтингу з оцінкою 8,7 бала. У рейтингу безпеки фінська модель також отримала п'ять зірок. Крім того, дана модель Nokian має набагато більш привабливу ціну.

3. Michelin X-Ice XI3

На третьому місці, отримавши 4 зірки за безпеку, розташувалася шина Michelin X-Ice XI3. Це вже застаріла модель від французького виробника, яку в продажу в даному розмірі знайти дуже складно. Незважаючи на свій вік, шина була кращою в усіх тестах на льоду і хорошою на інших позиціях, тому також отримала високу оцінку і чотири зірки в рейтингу безпеки.

4. Pirelli Winter Ice Zero Friction

У цій моделі помітний перекіс в сторону кращих властивостей на асфальті, а на льоду і снігу вона показала середні характеристики. Зате по керованості на сухому асфальті цій шині немає рівних. За ціною Winter Ice Zero Friction приваблива серед шин преміум-сегменту, тому отримала п'ять зірок.

5. Hankook Winter I*Cept IZ2 W616

Шинам не вистачає збалансованості характеристик, крім того, вони володіють декількома значними слабкими сторонами. Наприклад, керованість на льоду і снігу. В сумі оцінка вийшла не надто висока. Вартість цієї шини дуже приваблива, але з урахуванням її властивостей в рейтингу безпеки їй присвоїли всього три зірки.

6. Toyo Observe Garit GSi5

Аутсайдером виявилася японська модель. Особливо слабкою вона виявилася на мокрому і сухому асфальті, але і на снігу управляти машиною було складно. Творці цієї моделі явно захопилися властивостями шини під час їзди по льоду і забули приділити увагу їзді по асфальту. Ця модель також найважча в цьому тесті, що збільшує витрату палива.

Фото: Auto24

Раніше ми писали, як правильно їздити в дощову погоду.