RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Як перевірити стан б/в авто аркушем паперу: поради перекупника

До покупки уживаного автомобіля потрібно підходити вкрай серйозно, адже часто ви купуєте "кота в мішку". Перекупник розповів, як у нехитрий спосіб перевірити стан авто за допомогою аркуша паперу.

Про це пише "Автовзгляд".

Найчастіше за діагностику доведеться заплатити непогані кошти, тому досвідчені перекупники почали вигадувати свої прості народні методи та підручні засоби, щоб перевірити автомобіль самостійно.

Якщо кузов можна оглянути очима та проміряти недорогим приладом, то з внутрішніми вузлами та агрегатами ситуація не така проста.

Навіть при проведенні тест-драйву мертва коробка передач та напівживий двигун можуть поводитися абсолютно нормально. Саме тому перекупники вигадали свій спосіб перевірки ДВЗ, для якого потрібен лише аркуш чистого паперу.

Папір потрібно піднести до вихлопної труби безпосередньо до отвору глушника, після чого стежити за поведінкою листа. Якщо двигун не проблемний, то папір буде рівномірно відгинатися. Якщо лист коливається в різні боки, це говорить про те, що ДВЗ працює нерівномірно.

Якщо ж на листочку опинилися краплі бензину, то це говорить про проблеми із запаленням. Найнеприємнішим моментом перекупники вважають краплі тосолу чи мастила на листі. Перше може говорити про пошкодження прокладки ГБЦ або головки блоку циліндрів.

Якщо на папері з'явилися краплі мастила, то мотор може потребувати заміни кілець, а то й клапанів.

Раніше ми писали про найвигідніші вживані авто.