RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як підготувати авто до зими, щоб воно не підвело в морози: лайфхаки для водіїв

Більшість водіїв перед настанням зими звикли "перевзувати" шини, замінювати літній склоомивач на зимовий, а в деяких випадках - встановлювати нові двірники та класти в автомобіль щітку для очищення льоду та снігу.

Однак є ще одна, не менш важлива річ, про яку варто подбати водіям, повідомляє "Автогід".

Мова йде про змащення деяких частин в автомобілі, щоб вони не підвели під час сильних холодів та морозів. Насамперед, необхідно обробити напрямні стекло бічних дверей – там можуть бути бруд, лід та сніг. Інакше це може призвести до проблем з підйомом стекол, може також постраждати моторчик підйомника. Найкраще їх обробляти за допомогою силіконового спрею, чи сухим тефлоном.

Також потрібно змастити силіконом або тефлоном усі гумові ущільнювачі на автомобілі, починаючи від дверей та закінчуючи кришкою багажника. Це допоможе уникнути примерзання до кузова, а значить, проблем з відкриванням не повинно виникнути.

Не варто забувати і про замок капота - під ним може зібратися каша з-під коліс у вигляді снігу та бруду. Це може призвести до заклинювання замка, тому його потрібно змащувати.

Крім того, варто змащувати замки дверей, дверні петлі і кришку бензобака. У цих випадках корисною може бути WD-40.

Нагадаємо, раніше експерти назвали моделі автомобілів, які краще за інших захищені від корозії.