RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

В Україні у водіїв забиратимуть авто з ще однієї причини

Водії, які не платять штрафи за істотне перевищення швидкості на міських автошляхах, ризикують залишитися без машини. Їхнє авто вилучатиме Державна виконавча служба.

Про це повідомляється на сайті Мін'юсту.

Як пояснив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, цю практику буде спочатку запроваджено у Харкові, потім у Києві, а пізніше буде поширено на всю Україну.

Поки що умовною "цифрою реагування" є перевищення швидкості в 150 км на годину. Виконавча служба за наявності законних підстав ініціюватиме і проводитиме спільно з працівниками МВС вилучення за борги автомобілів таких порушників.

"Якщо людина дозволяє собі їздити містом зі швидкістю понад 150 км/год, то вона повинна за це відповідати. Особливо за умови, що вона не тільки порушує швидкісний режим, а й не сплачує штрафи за такими перевищеннями. Водії з такою манерою пересування наражають на небезпеку звичайних громадян", - прокоментував рішення заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Як розповідав "Апостроф", за заборгованість з комунальних платежів можуть відібрати авто, але тільки в законному порядку.