RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Британії умілець поставив на авто мотор від літака: що з цього вийшло

У Британії умілець Джон Додд встановив на автомобіль в якості силової установки авіаційний двигун. До нього подібне зробив у 1960-х роках британський інженер Пол Джеймсон.

Про це розповідає 2drive.

Пол Джеймсон встановив на свій витвір двигун Rolls-Royce Merlin, який у Другу світову війну використовували у винищувачах та іншій військовій техніці. Кузов автомобіля був зроблений із вуглепластику.

Машина із двигуном потужністю 1290 кінських сил максимально розганялася до 288 км/год. Під час чергової поїздки водій не впорався з керуванням та врізався бензовоз, "вбивши" своє дітище.

Його досвід вирішив повторити британець Джон Додд, використавши кузов тридверного універсалу пісочного кольору. Окрім авіаційного двигуна, на машину встановили паливний бак на 120 літрів. Витрата палива в залежності від навантаження становить від 177 до 400 літрів на годину. Син власника розповів, що машина може розганятися до 300 км/год.

Зараз цей унікальний автомобіль виставлений в автомобільному музеї, що розташований в селі Raamsdonksveer, у Нідерландах.

Як розповідав "Апостроф", харківський автомобіліст перетворив радянську ГАЗ-21 Волга на сучасний електромобіль . "Зелений" раритет він презентував на фестивалі OldCarLand, що проходив у Києві.