RU  UA

Як уникнути корупції при техогляді авто: експерт вказав на важливий момент

Автоексперт вважає, що функцію техогляду, який хочуть знову зробити обов'язковим для легкових авто, варто передати бізнесу, якому буде невигідно продавати підроблені документи.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апострофі TV розповів автоексперт Олександр Федченко.

Експерт вважає, що для початку автовласникам необхідно змиритися з тим, що техогляд буде введено та прийняти той факт, що це необхідно для безпеки учасників дорожнього руху.

"По-перше, треба змиритися з тим, що технічний огляд обов'язково повернеться. Ми нікуди від цього не подінемось, тому що це вимоги ЄС для подальшої інтеграції. По-друге, на мою думку, повернення технічного огляду необхідне. Адже стан багатьох авто у нас дуже поганий, і тих же "евроблях", які у нас розвалюються на дорогах", - говорить Олександр Федченко.

За його словами, щоб викоренити корупційну складову, техогляд мають здійснювати приватні компанії, а не держава.

"По-третє, що потрібно зробити, щоб подолати корупційні схеми, і це найголовніше питання – функцію техогляду потрібно передати від держави бізнесу, і ось чому. Я власник величезного СТО і знаю, як важко отримати право проведення технічного огляду. І втратити це право буде надто дорого через те, що хтось приїде та заплатить мені 200-300 грн, щоб отримати зелений папірець", - додає експерт.

Читайте матеріал повністю: Техогляд необхідний в Україні, але є одна важлива умова – автоексперт.