RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

35 років машина іржавіла на вулиці: в Україні реставрували унікальне авто 30-х років, фото

За реставрацію автомобіля Fiat початку 1930-х років, який останні 35 років проіржавів на вулиці в місті Мукачево, взявся житель Ужгороду. На відновлення "італійця" він витратив кілька років, але результат того вартий.

Про це розповідається у сюжеті програми "Джедаї" на каналі 2+2.

Машина була в такому жалюгідному стані, що Юрій Русняк не міг встановити навіть її модель, це була просто купа брухту.

початку я не міг зрозуміти, що це взагалі за модель. Почав вивчати інформацію в інтернеті, звертався за допомогою до друзів, які знаються на машинах. Пізніше вдалося встановити - це Fiat 508 Ballila", - розповів реставратор.

Робота над відновленням зайняла кілька років, але тепер машина перебуває майже в ідеальному стані. Головним пріоритетом для Юрія Русняка було збереження первісного вигляду автомобіля.

Деякі необхідні деталі йому довелося замовляти за кордоном. У результаті у його творіння оригінальні сидіння, двері, кермо, коробка передач, двигун і колеса. Кузов Fiat 508 Ballila – дводверний седан. Його особливістю є двері, які відчиняються проти ходу машини.

Як розповідав "Апостроф", анонімний колекціонер із США за 75 мільйонів доларів купив у компанії Volkswagen унікальний раритетний автомобіль Rolls-Royce 40/50 HP 1907 року - "Срібна примара". Цей автомобіль став найдорожчим в історії.